Trei puşti din Rădăuţi au furat o autoutilitară şi s-au plimbat pe un traseu turistic


Intră acum și în grupul de
Trei adolescenţi din Rădăuţi care au furat o autoutilitară, dar sunt bănuiţi şi de alte furturi, au fost depistaţi de poliţişti şi urmează să fie expertizaţi psihic pentru a se stabili dacă au comis faptele cu discernământ.
Poliţiştii din Rădăuţi au identificat trei adolescenţi, unul de 16 ani şi doi de 15 ani din municipiul Rădăuţi, care, în noaptea de 27 septembrie au furat o autoutilitară din curtea unei locuinţe profitând că nu era nimeni acasă.
Ei au mers cu autovehiculul pe un  traseul truistic  Rădăuţi – Suceviţa – Vatra Moldoviţei., iar în satul Paltin, din comuna Vatra Moldoviţei, aceştia au abandonat autoutilitara în afara părţii carosabile care a fost recuperată şi restituită persoanei vătămate.
Poliţiştii au mai stabilit că doi dintre cei trei minori sunt bănuiţi şi de furtul săvârşit dintr-o clinică medicală din municipiul Rădăuţi în noaptea de 23/24.09.2015.
cheie in contact
Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului, în urma cercetărilor, a stabilit că hoţii au pătruns în interior prin spargerea unui geam de la parterul clădirii. Ei au intrat prin geamul spart şi ulterior în patru birouri medicale ale clinicii, de aici sustrăgând suma de aproximativ 5.000 lei găsită într-o casetă de valori deschisă.
Minorii au fost audiaţi în prezenţa apărătorului din oficiu şi asistentului social, recunoscând faptele.
Totodată, băieţii sunt cercetaţi şi în alte dosare de furt calificat, urmând a fi analizată oportunitatea reunirii cauzelor penale.
În continuare urmează a fi efectuată expertiza psihiatrică a minorilor, care vor fi prezentaţi Serviciului de Medicină Legală Suceava, pentru a se stabili dacă au săvârşit faptele cu discernământ, cercetările fiind continuate de către poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Rădăuţi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Intră acum și în grupul de