Un bărbat din comuna Ulma a fost trimis în judecată pentru contrabandă cu țigări


Intră acum și în grupul de

După aproximativ doi ani după ce a fost prins de un echipaj al Poliției de Frontieră din Brodina transportând 8.500 de pachete de țigări de contrabandă, un bărbat din satul Nisipitu, comuna Ulma, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

La data de 6 decembrie 2013 un echipaj al S.P.F. Brodina a oprit pe raza localității un autoturism marca Audi A6 întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că șoferul transportă ţigări de contrabandă.

masina contrabanda tigari

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au găsit în mașina condusă de Ștefan Fănică Motrescu 17 colete, în care se aflau 8.500 de pachete de țigări din Ucraina și Belarus.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, prejudiciul produs prin neachitarea valorii în vamă, a taxelor, accizelor şi TVA se ridică la suma de 87.945 lei.

„Fapta comisă de inculpatul Ștefan Fănică Motrescu de a colecta, deţine şi transporta cantitatea de 8500 pachete ţigarete, cunoscând că provine din contrabandă, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de „contrabandă”, prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006, modificată prin O.U.G. nr. 54/2010, forma de vinovăţie fiind intenţia”, au informat procurorii suceveni.

 


Intră acum și în grupul de