Amenzi aplicate de DSVSA Suceava după controale privind siguranţa alimentelor, identificarea animalelor şi probleme de sănătate animală


Intră acum și în grupul de

Inspectorii sanitari veterinari suceveni au efectuat în cursul lunii septembrie aproximativ 80 de controale ce au vizat siguranţa alimentelor, identificarea animalelor şi problemele de sănătate animală şi au fost aplicate cinci amenzi contravenţionale.

DSVSA Suceava

Directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul veterinar Leon Laurenţiu Postolache a declarat că în cursul lunii septembrie au fost efectuate 80 de controale în urma cărora au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale în cuantum de 8600 de lei.

El a spus că verificările au vizat problemele de sănătate animală, siguranţa alimentelor şi identificarea animalelor.

Postolache a precizat că în luna septembrie au fost identificate 1911 bovine, 2700 de ovine, 117 caprine şi 313 suine, în perioada menţionată fiind eliberate şi 3117 paşapoarte pentru bovine.

Totodată, în luna septembrie, în laboratorul instituţiei au fost prelucrate 15 950 de probe în domeniul sănătăţii animale, 158 de probe în controlul reziduurilor şi 1363 de probe în domeniul siguranţei alimentelor.

 


Intră acum și în grupul de