Viceprimarul Harşovschi acuză: Nu avem dotări de calitate înaltă la Centrul Cultural Bucovina. Rar mi-a fost dat să văd atât de mult amatorism ca în acest proiect


Intră acum și în grupul de

cinema modern (1)

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi,  acuză amatorismul proiectării Centrului Cultural Bucovina dar şi faptul că  dotările nu sunt de înaltă calitate întrucât prețul cel mai mic a fost criteriul de selecție al proiectantului.

După cinci ani de la demararea lucrărilor la fostul Cinematograf Modern, municipalitatea suceveană se pregătește să inaugureze cu mult fast Centrul Cultural Bucovina, instituție în care vor funcționa un cinematograf, Teatrul „Matei Vișniec” și Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”.

Harșovschi și-a exprimat idignarea într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, arătând că împreună cu echipa PNL a pus mult suflet și s-a „bătut” pentru acest proiect.

„Din păcate, rar mi-a fost dat să văd atât de mult amatorism ca în acest proiect. Proiectantul a uitat să prevadă infrastructura necesară distribuirii de bilete ori accesul la internet, a gândit prost acel ecran pe  fațada clădirii și din cauză că s-a făcut o licitație în care prețul cel mai mic constituia criteriul de selecție, nu avem dotări de calitate înaltă”, a scris Lucian Harșovschi pe rețeaua de socializare.

cinema modern (2)

El a mai adăugat faptul că în această toamnă se va deschide și un cinematograf de tip multiplex la un centru comercial din Suceava și se întreabă de ce în mediul privat lucrurile sunt tratate cu mai multă seriozitate.

„Din fericire, poate și datorită insistențelor și chiar a „presiunilor” mele, în această toamnă se pare că sucevenii vor avea un cinematograf de tip multiplex la un centru comercial din Suceava. Mă întreb, evident retoric, de ce la privat se poate. Cum de în mediul privat, spre exemplu, ecranele sunt mai mici decât ușile și pot fi introduse în sală fără a fi tăiate, iar termenele se respectă aproape întotdeauna?”, a precizat Harșovschi în postarea sa.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Suceava, de joi, 8 octombrie, ședință la care nu a participat viceprimarul Lucian Harșovschi, a fost aprobată o rectificare de fonduri prin care să se poată achiziționa un sistem de ticketing la noul cinematograf din incinta Centrului Cultural Bucovina.

Totodată, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a explicat că furnizarea ecranului s-a întârziat din cauza faptului că au fost contestații la licitații, iar cel care a câștigat nu a respectat termenele de livrare.

După cum a spus edilul orașului, ecranul 3D cu rezoluție 4K trebuia să ajungă, din Belgia, la data de 16 septembrie.

„Avem ultima scrisoare de la furnizor că pe data de 15 octombrie pleacă din Belgia, pe 18 ajunge la Suceava, iar pe 21 ne dă în primire, după ce va face toate probele la acest ecran”, a spus Lungu.

El a mai arătat că la data de 1 noiembrie va fi inaugurarea Centrului Cultural Bucovina și i-a invitat pe consilierii locali să participe la eveniment.

Deși la data de 1 noiembrie va fi dat în funcțiune Centrul Cultural Bucovina, lucrările de amenajare a Cinematograful Modern fiind terminate în acel moment, sucevenii nu vor putea merge încă la film întrucât nici un operator nu s-a arătat interesat să facă proiecții cinematografice.

 

 


Intră acum și în grupul de