FOTO Prima cursă pe Aeroportul Suceava, în 27 octombrie. Primul zbor Tarom în 12 noiembrie


Intră acum și în grupul de

Prima cursă care va ateriza pe Aeroportul Suceava va fi în 27 octombrie a anunţat, sâmbătă, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, în timp ce ministrul Transporturilor, Iulian Matache a declarat că prima cursă Tarom va ateriza în 12 noiembrie.

aeroport gara harasim neaga matache drum pista (12)
Ministrul Transporturilor, Iulian Matache

Nechifor a spus că lucrările de modernizare a Aeroportului vor fi finalizate şi recepţionate în 25 octombrie, iar în 27 octombrie va ateriza primul avion, o cursă privată.

Prezent la Suceava, ministrul Transporturilor Iulian Matache, a felicitat autorităţile sucevene pentru această investiţie şi a anunţat că primul zbor Tarom va ateriza pe noul aeroport în 12 noiembrie.

El a spus că este normal ca inaugurarea curselor pe aeroportul sucevean să fie făcută de compania naţională Tarom.

Ministrul a precizat că Romatsa, controlorul aerian, va monta pe parcurs toate echipamentele necesare.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că în ceea ce priveşte cursele externe, acestea urmează să fie anunţate în perioada următoare.

El a explicat că pentru semnarea contractelor cu operatorii aerieni este nevoie ca CJ Suceava să aprobe noul plan tarifar care a fost deja stabilit de CA al RA Aeroportul Suceava şi este în consultare publică timp de 30 de zile.

După aprobarea acestui plan tarifar se vor putea încheia înţelegeri cu diverse companii, noile tarife intrând în vigoare de la 1 ianuarie.

 


Intră acum și în grupul de