Țigări în valoare de peste 200.000 lei, abandonate de contrabandiști la Straja


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni fac verificări în vederea identificării unor persoane ce au abandonat la Straja, nouă colete cu țigări în valoare de peste 200.000 lei, dar și un autoturism de teren.

contrabanda tigari (1)

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Brodina au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Straja, un grup de persoane care transporta mai multe colete, spre interiorul ţării şi un autoturism de teren care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

„Poliţiştii de frontieră au intervenit, folosind somaţiile legale prin voce pentru reţinerea acestora. Deoarece bărbaţii au abandonat coletele şi autoturismul, încercând să fugă spre teritoriul statului vecin, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, conform procedurilor legale în vigoare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a mai arătat că persoanele în cauză nu s-au oprit, fapt pentru care au fost anunţate şi autorităţile statului vecin pentru cercetarea în comun a cazului.

La faţa locului, polițiștii de frontieră au descoperit nouă colete, care împreună cu autoturismul au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

„În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 23.618 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 236.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării. În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale”, a precizat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

 


Intră acum și în grupul de