Harşovschi: „Nici în momentul de faţă nu avem un câştigător clar al licitaţiei pentru salubrizarea menajeră”


Intră acum și în grupul de

Lucian Harsovschi, viceprimarul Sucevei:

„Dorim ca duminică, să reluăm funcţionarea cinematografului Modern şi să rulăm un film 3D. E un proiect gândit şi promovat de primarul Lungu şi trebuie spus că primii bani veniţi pentru finanţarea lucrărilor au fost din amendamentele parlamentarilor liberali, Sanda-Maria Ardeleanu şi Ioan Balan. La cinci ani de la inceperea lucrărilor, Centrul Cultural”Bucovin” e finalizat. Valoarea investiţiei a fost de 15 mil lei. Duminică, de la ora 10, va rula Minionii, film pentru copii, biletul fiind 5 lei.

Vor fi trei filme ce vor rula între 1 si 15 noiembrie, biletele se vor putea achiziţiona de vineri, de la ora 13, direct de la cinema.

O veste mai puţin bună e ca nici în momentul de faţă nu avem un câştigător clar al licitaţiei pentru salubrizarea menajeră. S-a început în 24 aprilie şi a fost contestată de  două ori la CNSC de Rosal şi nu e finalizată nici acum. Ieri a venit un răspuns cum că se admite în parte contestaţia Rosal, dar se admite şi cererea de intervenţie a asocierii dintre Diasil si Florconstruct. Comisia va trebui să ia o decizie dacă ne învârtim in cerc cu CNSC sau mergem în instanţă.

Sunt optimist că vom reuşi să implementam sistemul de buncare îngropate în municipiul Suceava în primăvara anului viitor.

A apărut un Ordin prin care norma de hrană a Polţtiei Locale poate fi majorată şi mâine în CL,vom susţine ca politiştii să primească cu 7 lei în plus pe zi. Le cerem tot timpul sa fie operativi, dar trebuie să ii sprijinim si cu bani. Politia Locală, încet -încet îşi capată autoritatea de care are nevoie. Fie ca sunt în echipe mixte, fie separat, au reuşit să aplice măsuri coercitive de 236.000 de lei în acest an.

Mâine dăm în folosinţă prima porţiune modernizată a Pieţei Mari din Suceava, de lângă hala de lactate, urmând ca în perioada următoare să lucrăm şi la corpul din zona de nord a pieţii. S-a schimbat acoperişul şi s-au montat panouri de tip sandwich si e important că avem 65 de mese noi achiziţionate la care se adaugă încă 21 recondiţionate. Ele sunt marcate pe culori, cele bej sunt pentru producători particulari, iar cele albastre pentru agenţii economici.”

 


Intră acum și în grupul de