Harasim: Toate manifestările culturale, artistice și sportive programate pentru sâmbătă, duminică şi luni vor fi amânate


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a anunţat sâmbătă după amiaza că autorităţile locale sucevene trebuie să pună în aplicare prevederile legale privind Doliul Naţional.

Ca urmare a tragediei din noaptea de 30 octombrie 2015,  în care 27 de oameni au murit şi peste 150 au fost răniţi într-un incendiu devastator izbucnit într-un club din București, Guvernul României a declarat Doliu Național în zilele de sâmbătă, duminică şi şi luni.

drapel

„Având în vedere Legea 75/1994 și Hotărârea de Guvern cu privire la stabilirea celor 3 zile de Doliu Național, emisă în urma ședinței extraordinare de Guvern din data de 31.10.2015,  prefectul județului Suceava, domnul Constantin Harasim a solicitat tuturor primarilor unităților administrativ–teritoriale de la nivelul  județului, cât și responsabililor instituțiilor publice să se conformeze prevederilor legale. În baza acestei hotărâri, sunt obligați să arboreze în bernă Drapelul României, iar toate manifestările culturale, artistice și sportive programate pentru zilele de doliu urmând a fi amânate”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

În aceste momente de profundă tristețe, prefectul județului Suceava își exprimă întreaga compasiune față de toți cei afectați și transmite sincere condoleanțe familiilor  îndoliate.

Ceea ce urma să fie un eveniment de lansare a albumului trupei Goodbye to Gravity s-a transformat într-o tragedie, după ce focurile de artificii au aprins tavanul şi pereţii antifonaţi cu burete ai Clubului Colectiv. În câteva minute zeci de oameni şi-au pierdut viaţa, iar aproape 200 au fost răniţi: ultimul bilant 27 de morţi şi 146 de răniţi spitalizaţi.

În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250 de persoane din club au fost cuprinse de panică şi s-au îmbulzit spre ieşire, creând o busculadă, deoarece doar una dintre uşile de la intrare s-a deschis de la începutul incendiului. Ulterior, şi cea de-a doua uşă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator.

incendiu club


Intră acum și în grupul de