Autocamion plin cu lemne fără documente de proveniență, descoperit de jandarmii montani din Broșteni


Intră acum și în grupul de

Un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Broşteni a depistat luni, 23 noiembrie, pe raza localităţii Neagra un autocamion care transporta material lemnos, fără documente legale.

camion lemne

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Suceava, la volanul autocamionului se afla un bărbat în vârstă de 37 de ani, din localitatea Borca, din judeţul Neamţ.

Acesta le-a declarat jandarmilor că materialul lemnos, circa 25 de metri cubi de lemn rotund din specia răşinoase, l-a încărcat dintr-o exploatare forestieră din zona împădurită „Ortoaia”, din apropiere de Vatra-Dornei.

Totodată, bărbatul a declarat că intenționa să transporte lemnul la un atelier din localitatea de domiciliu, în vederea prelucrării şi, ulterior comercializării.

„Persoana în cauză a încălcat dispoziţiile Codului Silvic, neavând documente legale de transport a materialului lemnos, motiv pentru care a fost confiscat şi predat lucrătorilor din Cadrul Ocolului Silvic Broşteni, urmând ca după definitivarea verificărilor să fie luate şi măsurile legale asupra conducătorului auto”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Suceava.


Intră acum și în grupul de