Judeţul Suceava a iniţiat discuţii cu Barcelona pentru încheierea unui acord de cooperare


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, s-a întâlnit, miercuri după amiaza, cu reprezentanţi ai Diputacio Barcelona, echivalentul Consiliului judeţean, unde a discutat cu Jaume Ciurana Llevadot, deputat, vicepreşedinte delegat cu relaţii externe si cu Josep Louis Alay, comisar pentru relaţii internaţionale.

 

Subiectele discutate au avut în vedere românii stabiliţi în Spania şi în special în Catalunia, punctele strategic care apropie cele două regiuni care au avut o istorie zbuciumată în trecut, dar care au rezistat şi şi-au păstrat identitatea proprie, perspectivele de colaborare administrativă, economică şi nu în ultimul rând turistică, a precizat şeful administraţiei judeţene sucevene.

 

„Am propus ca o delegaţie a Diputacio Barcelona să facă o vizită la Suceava în urma căreia să evaluăm posibilitatea încheierii unui acord de cooperare între cele două regiuni”, a subliniat Nechifor.

El a menţionat că această vizită a avut loc cu sprijinul consulului general al României la Barcelona, Geanina Boicu.

nechifor diputacio barca_n

„Am aflat şi un lucru interesant despre conceptul de dezvoltare al Barcelonei: port, pont, porta. Portul Barcelona – deschidere către lumea largă, pont – punte de legătură către continent, porta – uşă deschisă pentru dezvoltare. În Suceava port nu avem, dar avem aeroport, Ponta a plecat din păcate, după ce a adus ţara la aproape 4% creştere economică, dar porta e deschisă!”, a comentat Nechifor pe pagina sa de socializare.

 


Intră acum și în grupul de