Primarul din Pojorâta, luat în vizor de DNA pentru că ar fi mituit funcționari din Ministerul Agriculturii și de la CRFIR Iași


Intră acum și în grupul de

Primarul comunei Pojorâta, Bogdan Ioan Codreanu,  este cercetat de DNA Suceava pentru cumpărare de influenţă, după ce a oferit mită unor funcţionari publici din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), dar și de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (CRFIR) Iași.

Edilului-șef i s-a adus la cunoștință, joi, calitatea de suspect, faptele pentru care este cercetat cu încadrările juridice aferente , precum şi drepturile şi obligaţiile procesuale, se arată într-un comunicat al DNA Suceava.

Astfel, primarul comunei Pojorâta, Bogdan Ioan Codreanu, este cercetat pentru două infracţiuni de cumpărare de influenţă şi două infracţiuni de dare de mită.

parchet suceava 2

Tot joi, procurorii anticorupție i-au fost adusă la cunoștință calitatea de suspect în același dosar și managerului GAL ”Bucovina de munte”, Mihaela Oana Lehaci. Ea este cercetată pentru  complicitate la cumpărare de influenţă, de dare de, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cercetările DNA Suceava au evidenţiat că în perioada 2014-2015, cei doi suspecţi au dat  unor funcţionari publici din cadrul MADR şi CRFIR Iaşi, foloase materiale în schimbul oferirii sprijinului pentru promovarea şi depunerea unor proiecte cu finanţare din bugetul UE, în numele GAL ”Bucovina de Munte”, precum şi pentru acceptarea la plată a unor cereri, deşi nu erau îndeplinite cerinţele PNDR.

Procurorii DNA au efectuat în cursul zilei de miercuri, percheziții domiciliare în zece locații din municipiul București și județele Suceava și Iași  într-un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, comise în legătură cu utilizarea fondurilor alocate de la bugetul Uniunii Europene în perioada 2014-2015.

Printre locațiile în care au descins procurorii anticorupție se numără sediul Direcției LEADER din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Biroul din Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 1 Nord-Est Iași, sediul Primăriei Pojorâta și sediul Grupului de Acţiune Locală (GAL) „Bucovina de Munte” din judeţul Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de