Consilierii locali suceveni și-au dat acceptul pentru instituirea unor restricții și reglementări rutiere pe Calea Unirii


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat în sedința de joi, 26 noiembrie, un proiect de hotărâre privind insituirea unor restricții și reglementări rutiere în zona centrelor comerciale de pe Calea Unirii, pentru ca traficul să fie unul fluidizat.

trafic calea unirii

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat, în intersecția dintre Calea Unirii și căile de acces la Ambro și Shopping City Suceava (calea de acces dinspre Bazar), se va interzice efectuarea virajelor la stânga și instituirea obligativității de virare la dreapta pentru șoferii care ies de la Ambro și Shopping City Suceava.

Totodată, în această intersecție se va desființa sistemul de semaforizare, precum și trecerile de pietoni și se va realiza o singură trecere prevăzută cu semafor, cu comandă manuală prin buton pentru pietoni, între stațiile de autobuz de pe ambele sensuri. De asemenea, la trecerea pentru pietoni dintre stația de carburanți OMV și Complexul Comercial Bazar va fi montat un semafor cu comandă pentru pietoni.

Mai mult, o firmă specializată va elabora un studiu pentru sincronizarea de tip „Lumină Verde” a semafoarelor de pe bulevardul principal ce traversează municipiul Suceava, de la intrarea dinspre Fălticeni spre ieșirea către Botoșani: B-dul Sofia Vicoveanca – B-dul 1 Mai – B-dul Ana Ipătescu – Calea Unirii – Calea Burdujeni.

Proiectul mai prevede ca în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare să fie luate măsurile necesare pentru montarea de balize rutiere pe axa mediană a străzii Calea Unirii, amenajarea noii treceri de pietoni semaforizate şi semnalizarea rutieră corespunzătoare a noilor restricţii de circulaţie, în vederea evitării accidentelor rutiere.

Pentru realizarea investițiilor cuprinse în proiect, municipalitatea acordă suma de 70.000 lei din fondul de rezervă.

Proiectul pentru fluidizarea traficului pe Calea Unirii a fost inițiat de cei doi viceprimari ai municipiului Suceava, Lucian Harșovschi și Ovidiu Doroftei, și a trecut în Consiliul Local cu 13 voturi pentru, 8 împotrivă și o abținere.(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de