Viceprimarul Harșovschi: „Iarna nu ne-a luat pe nepregătite”


Intră acum și în grupul de

Ninsorile din ultimele zile nu au creat probleme și nici nu au luat municipalitatea pe nepregătite, a anunțat viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, într-o postare pe pagina sa de socializare. El a menționat că acțiunile de deszăpezire se realizează în așa fel încât să existe un echilibru între eficiență și costuri.

utilaj deszapezire (2)

Harșovschi a explicat că utilajele deszăpezire intervin întotdeauna mai întâi pe arterele principale și apoi pe cele secundare și adiacente și este dată dispoziție ca pe străzile principale să se intervină doar cu sisteme automate de împrăștiere a antiderapantului (sărărițe), în timp ce pe străzile secundare se acționează cu lopeți pentru îndepărtarea zăpezii.

„Atunci când ninge abundent, oricât de multe utilaje ar acționa acestea nu au eficiență maximă”, a subliniat viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

deszapezire strada

Mai mult, viceprimarul orașului a arătat că societatea de salubrizare acționează cu sare cât este posibil și apoi cu nisip, dar și cu clorură de calciu și inhibitori și spre deosebire de ceilalți ani, în acest sezon nu va fi folosit pietrișul.

De asemenea, Harșovschi a menționat că trotuarele adiacente spațiilor comerciale trebuie deszăpezite de agenții economici, în caz contrar ei pot primi amendă cuprinsă între 500 și 2.000 de lei.

Totodată, asociațiile de locatari au obligativitatea de a curăța țurțurii de gheață de la nivelul superior al blocurilor, iar dacă nu se descurcă pot apela la I.G.S.U Suceava.

„Suntem pregătiți de iarnă și pot spune că iarna nu ne-a luat pe nepregătite, avem deja două ninsori care nu au creat probleme”, a precizat viceprimarul Lucian Harșovschi.

deszapezire trotuar

El a mai subliniat faptul că deszăpezirile se fac și în funcție de buget.

„Vreau să vă asigur că dacă le cer celor de la Diasil să usuce trotuarele cu „feonul”, aceștia o pot face, dar sunt și costuri mari. De aceea, întotdeauna voi încerca să obțin un echilibru între eficiență și costurile primăriei”, a punctat Harșovschi.

Sucevenii pot sesiza problemele apărute în trafic la dispeceratul non-stop al societății Diasil Service (0731 996 856) sau la numărul de telefon al Primăriei Suceava (0230/212696). (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de