(FOTO) Ziua Națională a României, sărbătorită şi la Liceul Tehnologic Cajvana


Intră acum și în grupul de

Ca în fiecare an, Ziua Naţională a României este prilej de manifestări artistice pentru elevii din întreaga ţară.

Pentru că marţi, 1 decembrie 2015, elevii sunt liberi, la Cajvana, s-a organizat vineri, 27 noiembrie 2015, activitatea intitulată ”Mândri că suntem români!”. La întreaga manifestare şi-au dat concursul şi au contribuit  toate cadrele didactice de la învăţământul primar, unele cadre didactice ale învăţământului gimnazial, dar şi liceal.

Coordonată de Consilierul Educativ al liceului. doamna profesoară pentru învăţământ primar, Tomuţ Cristina, activitatea claselor primare a debutat cu prezentarea informațiilor istorice esențiale şi continuând apoi cu momente specifice acestei sărbători. Valorile naționale și frumusețile meleagurilor românești au fost prezentate cu mândrie de de elevii coordonaţi de prof.înv.primar  Dranca Minodora, Rezuş Mihaela, Seserman Lidia-Loredana, Negruşer Eudochia, Solcan Trandafira.

Majoritatea elevilor și-au manifestat creativitatea și mândria că sunt români, prin propriile creații artistico-plastice, foarte apreciate de spectatori. Activitatea s-a desfăşurat în sala de sport a liceului.

Nici elevii de la „Şcoala Răcari” nu au fost mai prejos. Aceştia au sărbătorit în frumoasele costume naţionale, fiind coordonaţi de doamnele învăţătoare Mârza Rahila, Ciuhan Domnica şi Bârgăoan Anuţa. La rândul lor, și-au manifestat sentimentele de mândrie și de respect față de neamul și pământul românesc prin confecţionarea de afişe şi postere, elevi ai claselor a IX-a, îndrumaţi de doamna profesoară Buzec Carmen.

1 Decembrie semnifică formarea României Mari prin Marea Unire. Într-un cuvânt, visul milenar al poporului român. Ca profesor de istorie, le spun elevilor să îşi iubească ţara, să fie mândri cu ceea ce sunt şi să nu uite de neamul lor. Dacă uită de istoria lor, nu au niciun viitor, afirmă domnul director adjunct Ciotu Iulian.

Atmosfera de sărbătoare națională a fost generată și întreținută de toți participanții, pe toată durata desfășurării activităţii: s-a cântat la unison imnul național şi cîntece patriotice. Cu ecusoane în piept, toţi elevii au fluturat în aer steagul tricolor şi baloane. Acestea au adus un plus de culoare acelei zile friguroase de noiembrie.

Esenţa mesajului transmis de elevii Liceului Tehnologic Cajvana a fost “Te iubesc, România! La mulţi ani, România !”.

1 decembrie la Liceul Cajvana (2)

Prezent la manifestare, domnul director coordonator, profesorul de istorie Robu Nicolae, s-a arătat încântat de reuşita activităţii: “elevii au înțeles că țara noastră, România, s-a făurit cu mari jertfe, cu viața a zeci și sute de mii de viteji și că nu trebuie să-i uite, ci să-i slăvească din toată inima!”

Prof.înv.primar SESERMAN LIDIA LOREDANA

Responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic Cajvana


Intră acum și în grupul de