Fotbal : Piturca ii spune „pas” lui Fabbiani


Intră acum și în grupul de

Veste oarecum buna pentru Ciprian Marica, Daniel Niculae, Ionut Mazilu si pentru majoritatea atacantilor de valoare din Liga I! Desi este în mare forma si si-a anuntat intentia de a ne ajuta tara la Europenele de anul viitor, Cristian Fabbiani nu va fi naturalizat. Motivul – selectionerul Victor Piturca nu are nevoie de serviciile argentinianului.

„Nu cred ca se poate pune problema naturalizarii lui Fabbiani. El este un jucator argentinian, cu un stil de joc complet diferit de cel al echipei nationale a României. Se putea vorbi despre naturalizarea lui doar daca era venit de câtiva ani aici, sa fi jucat constant la nivel înalt, nu despre un fotbalist care nu a stat nici macar sase luni în România”, a declarat Piturca.

Cu toate acestea, selectionerul este de parere ca gruparea la care evolueaza Fabbiani, CFR Cluj, poate deveni un motor al viitoarelor performante „tricolore”. Cum? Doar Piti stie. „CFR Cluj are un parcurs exceptional si poate sa câstige campionatul, dar nu cred ca se poate considera deja campioana. Nu cred ca echipa nationala poate fi influentata negativ daca CFR Cluj va câstiga campionatul, ci din contra. La CFR Cluj sunt jucatori straini valorosi care cresc nivelul campionatului si, implicit, pe cel al jucatorilor români. Acest lucru e benefic pentru echipa nationala”.

Nu putem totusi sa nu ne întrebam ce anume ar avea selectionerul de pierdut în cazul naturalizarii lui Fabbiani. Un atacant în plus niciodata nu strica. 


Intră acum și în grupul de