Fotbal : Observatorii din corpul judetean, instruiti la AJF


Intră acum și în grupul de

Sâmbata, 9 februarie, la sediul Asociatiei Judetene de Fotbal, a avut loc sedinta de analiza a turului campionatelor Ligii a IV-a si a V-a, de „Juniori 1993”, precum si studierea activitatii observatorilor din lotul judetean.

O „veriga” importanta în angrenajul AJF Suceava, alaturi de asociatiile sportive, fotbalisti si arbitrii, sunt observatorii care trebuie sa vegheze asupra desfasurarii în optime conditii a partidelor. Ei trebuie sa se prezinte cu o ora înaintea fluierului de start al meciului si sa paraseasca arena dupa ce formatia oaspete a iesit din incinta terenului de joc. Atât la pauza întâlnirii, cât si la final, observatorilor le este recomandat sa nu faca afirmatii despre prestatia arbitrilor, altele decât cele care ar putea îmbunatati prestatia cavalerilor fluierului.

Presedintele AJF Suceava, Aurel Daicu, a insistat ca observatorii sa fie mult mai pregatiti din punct de vedere al cunoasterii regulamentului decât arbitrii.  

De asemenea, presedintele Comisiei Judetene a Arbitrilor, Gheorghe Stefanovici, a tinut sa faca câteva recomandari celor peste 30 de observatori prezenti la sedinta. „La sfârsitul jocului, observatorii trebuie sa ramâna înca 10-15 minute pe teren, pentru a face observatii vizuale. La atribuirea notelor pentru arbitrii este necesar ca observatorul sa aprecieze impresia generala si maniera de ansamblu a prestatiei. Se vor nota pozitiv toate aspectele care contribuie la desfasurarea normala a jocului, tinându-se seama daca arbitru a avut personalitate în îndeplinirea sarcinilor de joc si daca a asigurat spectacolul sportiv spre multumirea tuturor factorilor implicati”, a precizat Gheorghe Stefanovici.

Luarea acestor masuri ar pastra, dupa parerea liderilor, fotbalul judetean la un nivel ridicat în campionatele de fotbal din judetul Suceava, unele dintre cele mai apreciate din tara la ora actuala.


Intră acum și în grupul de