Suplimentare a numarului gradatiilor de merit atribuite cadrelor didactice sucevene


Intră acum și în grupul de

În cadrul ultimei sedinte a Consiliului de Administratie al ISJ Suceava, s-a aprobat acordarea gradatiilor de merit pentru un numar de 431 de cadre didactice, fata de 396 cât a estimat initial ISJ. Potrivit adjunctului ISJ Suceava, Vasile Monacu, au fost depuse 670 de dosare. „Suplimentarea numarului celor care vor beneficia de gradatii a rezultat în urma inventarierii celor care au avut gradatii, dar au plecat din învatamânt, s-au pensionat sau au decedat”, a explicat Vasile Monacu. Acesta a mentionat ca de cele mai multe gradatii vor beneficia învatatorii, în numar de 89, urmati de educatori, în numar de 43, disciplinele tehnologice- 27, limba româna- 26, matematica- 25.

Adjunctul ISJ a adaugat ca au existat si discipline la care nu s-a depus niciun dosar sau nu s-a reusit îndeplinirea criteriilor de acordare.

Ca la orice concurs, s-au depus si contestatii, în numar de 86, din care 20 au fost admise, regasindu-se în diferenta dintre cifra estimata  si cea aprobata de Consiliul de Administratie al ISJ Suceava.

„ Potrivit metodologiei, gradatiile de merit se acorda pentru 4 la suta din efectivul de cadre didactice, pe o durata de 4 ani, si reprezinta un spor de 25 la suta din salariul de încadrare”, a mentionat Vasile Monacu.

Pentru acordarea gradatiilor de merit, profesorii trebuie sa îndeplineasca anumite criterii privind performanta avuta cu elevii la olimpiade nationale, cursuri si perfectionari, lucrari de specialitate publicate.


Intră acum și în grupul de