Modernizarea DN 18, întârziată din cauză că Bistrița Aurie și-a schimbat cursul. Autoritățile trebuie să refacă documentația


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că modernizarea drumului național DN 19 între Iacobeni și Cârlibaba este întârziată din cauză că râul Bistrița Aurie și-a modificat cursul.

Adomnicăi a explicat în emisiune că lucrarea de modernizare a DN 18 de la Iacobeni la limita de județ a fost împărțită în două loturi, respectiv limita județului Suceava-Cârlibaba și Cârlibaba-Iacobeni.

Lotul pentru care s-au terminat toate procedurile, limita de județ-Cârlibaba este în fază de execuție, a menționat prefectul care a adăugat că a înțeles că au fost finalizate 20 de podețe și urmează celelalte etape.

„Problema este la lotul IV și am primit o solicitare din partea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, pentru luni, pentru a convoca o întâlnire între OCPI Suceava, Direcția Silvică Suceava, primarii din Ciocănești, Iacobeni și Cârlibaba și firma care să întocmească documentația pentru expropiere”, a spus Adomnicăi.

Ea a precizat că există o problemă de schimbarea cursului Bistriței Aurii.

„Ne-am lovit de o problemă. Între timp albia Bistriței Aurii s-a schimbat față de planurile pe care le avea Romsilva, iar OCPI nu avizează noile planuri dacă nu corespund cu vechile planuri, astfel că noi vom trebui să mediem această situație”, a spus prefectul.

Ea a subliniat că problema trebuie rezolvată și că actele au fost lăsate la comisia tehnico-economică din Compania Națională de Drumuri pentru avizare astfel încât executantul să poată începe lucrarea.

„O luăm de la capăt cu lotul IV Cârlibaba-Iacobeni”, a mai spus Adomnicăi.

Conform datelor făcute publice de CNAIR, pe DN 18 de la Șesuri la Cârlibaba, tronson care ar trebui finalizat în septembrie 2017, „proiectul tehnic a fost avizat în cadrul CTE-CNADNR în 4.10.2016. În prezent se execută lucrări conform Autorizației de Construire existente și se lucrează la Documentația Tehnică pentru obținerea autorizației de construire pentru lucrările care nu sunt incluse în Autorizația existentă”.

Pentru tronsonul Cârlibaba-Iacobeni, care ar trebui finalizat în 28 iulie 2018, „contractul a fost semnat în data de 09.06.2016 și se află în faza de proiectare”, menționează CNAIR.


Intră acum și în grupul de