Adomnicăi: Documentația pentru expropierile aferente lucrărilor la DN 18 nu afectează lucrările de modernizare


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, luni, după întâlnirea solicitată de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași privind expropierile aferente lucrărilor de modernizare a DN 18 că firma care a câștigat lucrarea trebuie să o finalizeze până în luna iulie și că firma ar trebui să execute lucrarea în teren și nu din birou.

Ea a spus că realizarea documentației de expropiere nu afectează lucrările de modernizare la respectivul tronson de drum întrucât acesta este intabulat.

Adomnicăi a menționat că în cadrul discuțiilor s-a evidențiat că firma din București care a câștigat execuția documentației de expropiere trebuie să apeleze la specialiști locali care cunosc zona arătând că acest tip de lucrare nu se poate realiza din birou de la București.

Ea a mai spus că firma respectivă trebuie să țină cont de recomandările și sugestiile OCPI Suceava pentru ca să-și finalizeze cu succes contractul.

Prefectul de Suceava a convocat o întâlnire între OCPI Suceava, Direcția Silvică Suceava, primarii din Ciocănești, Iacobeni și Cârlibaba și firma care să întocmească documentația pentru expropiere pentru deblocarea situației, în condițiile în care a apărut o problemă la proiectul de expropiere legată de schimbarea cursului Bistriței Aurii.

Adomnicăi a menționat că proiectul de execuție pentru tronsonul de drum Cârlibaba Iacobeni este la avizare la comisia tehnico-economică din Compania Națională de Drumuri urmând ca executantul să poată începe lucrarea.

Conform datelor făcute publice de CNAIR, pe DN 18 de la Șesuri la Cârlibaba, tronson care ar trebui finalizat în septembrie 2017, „proiectul tehnic a fost avizat în cadrul CTE-CNADNR în 4.10.2016. În prezent se execută lucrări conform Autorizației de Construire existente și se lucrează la Documentația Tehnică pentru obținerea autorizației de construire pentru lucrările care nu sunt incluse în Autorizația existentă”.

Pentru tronsonul Cârlibaba-Iacobeni, care ar trebui finalizat în 28 iulie 2018, „contractul a fost semnat în data de 09.06.2016 și se află în faza de proiectare”, menționează CNAIR.


Intră acum și în grupul de