Comunicat de presa


Intră acum și în grupul de

 „Uricec da sfaturi pentru refacerea obiectivelor afectate de inundatii”

          Vicepresedintele organizatiei judetene a PD-L, deputatul Eugen Constantin Uricec, recomanda factorilor responsabili sa adopte solutiile tehnice cele mai corecte indiferent de costuri pentru refacerea obiectivelor afectate de inundatii precum diguri de protectie, aparari de maluri, poduri sau podete, astfel încât acestea sa reziste în eventualitatea producerii altor calamitati.

În acelasi timp Eugen Uricec, de profesie inginer constructor, atrage atentia firmelor de constructii angrenate în refacerea infrastructurii judetene sa execute lucrari de calitate care sa respecte toate normele tehnice în vigoare. Parlamentarul democrat liberal a aratat ca an de an inundatiile distrug poduri, podete, sau aparari de maluri tocmai din cauza ca se folosesc solutii tehnice de conjunctura precizând ca acum este momentul ca specialistii sa traga concluziile necesare si sa gaseasca solutiile cele mai bune chiar daca ele sunt costisitoare. „An de an se cheltuiesc sume importante de bani pentru refacerea obiectivelor afectate de ape în loc sa adoptam o solutie corecta, mai scumpa dar mai trainica.    

      Spre exemplu deschiderile podurilor trebuie sa fie cele optime, nu scurte cum am vazut în unele cazuri iar apararile de maluri cel putin în preajma podurilor sa fie betonate nu din piatra. Un lucru foarte important, evaluarea lucrarilor care se fac trebuie sa fie corecta si realizata cu mare responsabilitate de o comisie tehnica de specialisti. Va mai dau un exemplu digul de pe râul Prut care iata a rezistat la calamitati pentru ca solutia tehnica a fost adoptata cu responsabilitate si profesionalism”, a declarat Uricec. El a mai tinut sa sublinieze faptul ca inundatiile de la sfârsitul lunii iulie au produs în judet pagube de circa 700 de milioane de lei noi din care 300 de milioane la infrastructura de drumuri.

 

 

                                                            Biroul de Presa PD-L Suceava


Intră acum și în grupul de