Fotbal : Soc in Anglia! Capello l-a lasat acasa pe Owen


Intră acum și în grupul de

Atacantul celor de la Newcastle United, Michael Owen, a primit o veste proasta din partea selectionerului Angliei, Fabio Capello. Tehnicianul italian l-a lasat pe fotbalist pe dinafara lotului pentru primele doua partide din grupa de calificare pentru Campionatul Mondial din 2010.

Decizia italianului de a-l lasa acasa pe atacantul în vârsta de 28 de ani a stârnit un val de nemultumire în rândul fanilor englezi care îl vedeau pe fostul jucator al Realului drept un om de baza în echipa ce „vâneaza” Mondialul din 2010, din Africa de Sud. Cum startul campaniei de calificare este unul foarte important, multi dintre oamenii de fotbal din Premier League sunt de parere ca un jucator de talia si cu experienta lui Owen nu trebuia sa lipseasca din lotul unei echipe care îsi doreste sa se revanseze dupa ratarea Euro 2008.

Michael Owen a evoluat în trei turnee finale de Cupa Mondiala, a bifat 89 de prezente pentru nationala Angliei si a marcat 40 de goluri. Totodata, în campania de calificare la Campionatul European din Elvetia si Austria, Michael Owen a reusit sa puncteze de patru ori. Doua goluri au fost înscrise în poarta Rusiei, meci câstigat cu 3-0 de Anglia, si câte unul în partidele cu Israel si Estonia, ambele încheiate cu victoria englezilor cu scorul de 3-0.

În schimb, ca de fapt în toate partidele disputate de Anglia cu Capello pe banca, printre jucatorii convocati si-a facut aparitia Emile Heskey, în prezent fotbalistul celor de la Wigan Athletic. De altfel, în lotul englezilor antrenorul italian i-a facut loc si unui debutant, pe numele sau Jimmy Bullard. Mijlocasul lui Fulham ar putea fi si folosit de catre Capello, tinând cont de lista mare de indisponibilitati a englezilor, ce-l are în frunte pe Steven Gerrard.

Prin neconvocarea lui Owen, Capello si-a asigurat profunda antipatie a unor nume mari din fotbalul englez. De exemplu, Alan Shearer s-a declarat „socat”, tinând seama ca Owen a înscris de câte ori a evoluat sub tricoul Angliei, în ultimele doua meciuri. Shearer a calificat decizia antrenorului nationalei Albionului drept o mare greseala.

În afara de Heskey, în lotul lui Capello mai sunt prezenti doar trei atacanti: Wayne Rooney, Jermaine Defoe si Theo Walcott. Ramâne de vazut daca ei vor avea acea sclipire care l-a facut pe Owen celebru si daruirea de a da totul pe teren, chiar când venea dupa accidentari grave. Meciul contra Croatiei, ce se va desfasura pe 10 septembrie, la Zagreb, s-ar putea dovedi decisiv chiar pentru selectioner. Anglia asteapta o revansa în fata echipei care a calificat Rusia la Euro, lasându-i pe inventatorii fotbalului acasa. 


Intră acum și în grupul de