Sedinta comuna Suceava-Cernauti, „un culoar” pentru ca celelalte judete din nordul tarii sa realizeze contacte similare


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, considera ca prin organizarea primei sedinte Suceava-Cernauti, judetul Suceava joaca „un rol ­activ pe granita de est a Uniunii Europene”, aratând ca si alte judete de pe granita cu Ucraina ar trebui sa initieze astfel de actiuni cu regiuni ucrainene. „La nivel national ar trebui adoptata o strategie, o legislatie pentru a juca un rol important în relatia judetelor de granita cu Ucraina prin înfiintarea de zone libere pentru atragerea de capital”, a spus Gheorghe Flutur.

Seful administratiei judetene sucevene a aratat ca reprezentantii regiunii Cernauti se bazeaza pe sprijinul judetului Suceava în drumul spre Uniunea Europeana, adaugând ca prin prima sedinta comuna Suceava-Cernauti a fost pregatit „un culoar” pentru ca celelalte judete din nordul tarii sa realizeze contacte similare. Gheorghe Flutur a precizat ca va insista la autoritatile centrale pentru ca strategia de modernizare a coridorului european Nord-Sud sa fie pusa în aplicare. Acesta a mai explicat ca o autostrada, care sa lege zona Marii Baltice de cea a Marii Negre prin Suceava si Cernauti, este „absolut necesara” si va duce la dezvoltarea economica a Bucovinei.

Consilierii judeteni suceveni si cei regionali din Cernauti s-au întâlnit, luni, la Cernauti în prima sedinta comuna a celor doua administratii regionale, unde au adoptat o rezolutie privind cooperarea în domeniul transporturilor, situatiilor de urgenta, turismului si promovarii în comun a Euroregiunii „Prutul de Sus”.

Reprezentantii celor doua zone au apreciat drept „istorica” aceasta sedinta care reuneste alesi din nordul si sudul Bucovinei. 


Intră acum și în grupul de