Curse directe spre Viena şi Veneţia, de pe aeroportul Suceava


Intră acum și în grupul de

Începând din luna iulie, aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava va găzdui curse directe spre Viena şi Veneţia, care vor fi operate de compania Blue Air. Anunţul a fost făcut, joi, de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a arătat că judeţul nostru şi landul austriac Steiermark vor realiza un parteneriat de colaborare în mai multe domenii, în special agricol şi forestier

Şeful deliberativului judeţean sucevean a declarat că în aceste zile, un număr de 40 de oameni de afaceri austrieci, însoţiţi de consulul onorific al României la Graz, Andreas Bardeau, se află în judeţul Suceava fiind interesaţi atât de investiţii în turism cât şi în creşterea animalelor sau domeniul forestier. El a arătat că în discuţiile oficiale pe care le-a avut cu oamenii de afaceri austrieci, aceştia şi-au exprimat interesul pentru diferite forme de turism ce poate fi practicat în zonă, în domeniul creşterii animalelor, procesării fructelor şi ciupercilor de pădure sau a cărnii de vânat.
Totodată, aceştia şi-au arătat intenţia de a investi în drumuri forestiere, dar şi împăduriri ale unor terenuri degradate sau în fond forestier.

„În landul Steiermark sunt foarte mulţi români plecaţi la muncă din Bucovina”, a spus Flutur, menţionând că se intenţionează realizarea unui parteneriat cu acest land inclusiv în ceea ce priveşte învăţământul în domeniul forestier.


Intră acum și în grupul de