Aproape 40.000 de persoane au trecut săptămâna trecută prin Punctele de Trecere a Frontierei


Intră acum și în grupul de

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava au executat un număr de 402 misiuni şi acţiuni specifice proprii, fiind descoperite şi reţinute în vederea confiscării ţigări în valoare de 30.494 lei, au fost aplicate un număr de 13 amenzi contravenţionale în valoare de 12.300 lei şi s-au constatat un număr de 3 infracţiuni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, subcomisar Ilie Poroch – Seriţan, prin Punctele de Trecere a Frontierei au trecut 17.582 cetăţeni români cu 6.031 mijloace de transport şi 20.810 cetăţeni străini cu 5.248 mijloace de transport. De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a 12 cetăţeni străini şi ieşirea unui număr asemănător din cauza neregulilor în documente de călătorie.

Subcomisarul Poroch a menţionat că sâmbătă, poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava, au executat în bazarul din Vicovu de Sus, o acţiune pe linia combaterii faptelor de încălcare a legislaţiei pe linia Dreptului de Proprietate Intelectuală.

Cu această ocazie a fost depistată A. Mariana, în vârstă de 28 de ani, care oferea spre vânzare 23 tricouri purtând sigla mărcii „ Adidas”, susceptibile a fi contrafăcute.

În urma celor constatate, persoanei în cauză i s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.
Bunurile în valoare de 3.450 lei, au fost ridicate în vederea expertizării, iar actele premergătoare au fost înaintate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, în vederea dispunerii măsurilor legale.


Intră acum și în grupul de