Au dat foc la miriştea din Bosanci şi au îngreunat traficul pe ruta E 85


Intră acum și în grupul de

Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit sâmbătă, în jurul orei 13.21, la un incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, pe o pajişte ce aparţine lui Vladimir B., din comuna Bosanci. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, au ars aproximativ 500 mp de vegetaţie uscată în apropierea DN2 (E85) la km 429, fumul provocat de către incendiu îngreunând buna desfăşurarea a traficului rutier. Odată cu intervenţia pompierilor, situaţia a revenit la normal.

Detaşamentul de pompieri Fălticeni, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Râşca şi Bogdăneşti, lucrători ai Ocolului Silvic Fălticeni şi personalul Mănăstirii Slătioara au intervenit la ora 14.06 în localitatea Slătioara, comuna Râşca, la un incendiu de vegetaţie uscată şi litieră de pădure.
Focul era întins pe o suprafaţă de aproximativ 650 mp, acesta fiind localizat şi lichidat înainte ca flăcările să ajungă la fondul forestier din apropiere – pădure de răşinoase în vârstă de 80 de ani.

Tot sâmbătă, Garda de intervenţie Siret împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Grămeşti, a intervenit la ora 16.08 pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în comuna Grămeşti. Au ars circa 2 ha de vegetaţie uscată. Focul a fost stins la timp, salvându-se culturile de porumb învecinate.

Potrivit ISU Suceava, toate misiunile s-au încheiat fără incidente, iar salvările pompierilor au însumat aproximativ 100.000 lei.

Incendiile au avut drept cauză folosirea focului deschis, lăsat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului.


Intră acum și în grupul de