Doua incendii, aceeasi cauza: fumatul in locuri nepermise


Intră acum și în grupul de

Pompierii fălticeneni şi cei câmpulungeni au intervenit vineri seară la stingerea a două incendii ce au avut aceea şi cauză, respectiv fumatul în locuri nepermise. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Detaşamentul de pompieri Fălticeni a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa particulară a Fredoniei I., din municipiul Fălticeni, str. Pietrari.

Incendiul a fost anunţat la ora 21.42, iar la sosirea echipajului ardeau bunuri aflate în interiorul bucătăriei şi o parte din acoperişul locuinţei (construită din lemn), existând pericolul de propagare la întreaga construcţie.

Incendiul a fost lichidat la ora 23.05, dar au ars aproximativ 10 mp din planşeu, aproximativ 40 mp din acoperiş, bunuri casnice, mobilier şi elemente de tâmplărie. S-au degradat pereţii portanţi, pagubele fiind estimate la 2.500 lei.
Salvările pompierilor sunt în valoare de aproximativ 15.000 lei.

La ora 21.58 a fost anunţat un alt incendiu, respectiv la depozitul de furaje ce-i aparţine lui Vasile C., din comuna Breaza, str. Pârâul Negrii.
Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Breaza au intervenit cu o autospecială pentru localizarea şi stingerea focului. Când aceştia au ajuns la locul incendiului ardea depozitul de furaje construit din lemn şi acoperit cu azbociment, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi restul anexelor gospodăreşti.

Focul a fost stins la ora 00.35.
Au ars depozitul de furaje pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp şi circa 1 tonă de fân, degradându-se alte 3 tone de fân şi circa 3 mc lemne de foc, pagubele fiind estimate la 2.000 lei.

Pompierii au salvat casa de locuit şi anexele, în valoare de aproximativ 350.000 lei.


Intră acum și în grupul de