EGGER a obtinut acordul de mediu pentru instalatia de adezivi


Intră acum și în grupul de

Compania austriacă Egger a obţinut acordul de mediu, necesar în vederea obţinerii autorizaţiei de construire în Rădăuţi a unei fabrici de producere a adezivilor.

Potrivit studiului de mediu, se arată într-un comunicat al firmei austriece, instalaţia de adezivi va genera un impact minim asupra mediului datorită tehnologiei de ultimă oră utilizate. “Aproximativ 8 milioane de euro vor fi investiţi în instalaţii şi tehnologii de protecţie a mediului. Acest lucru, alături de o experienţă de mai bine de 20 de ani în producţia de adezivi în condiţii de siguranţă, fără incidente de mediu şi din punct de vedere al sănătăţii, garantează că nu există nici un pericol pentru angajaţi, pentru locuitorii din localităţile învecinate sau pentru mediu”, a declarat Ioan Lucian Banciu, director tehnic şi de producţie Egger România.

Compania arată că după obţinerea autorizaţiei, construcţia fabricii va dura aproximativ un an şi jumătate-doi ani, iar noua investiţie va asigura competitivitatea si viabilitatea pe termen lung a fabricii din Rădăuţi, inclusiv stabilitatea locurilor de muncă, într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic.

Compania Egger a investit până în prezent în Rădăuţi 210 milioane de euro într-o fabrică de procesare a lemnului cu o capacitate de producţie de 600.000 mc de PAL pe an.

Investiţia în noua instalaţie de adezivi se ridică la 40 milioane de euro.
Noua fabrică de adezivi va crea încă 40 de locuri de muncă care se adaugă la cele 400 de locuri de muncă din fabrica de procesare a lemnului.


Intră acum și în grupul de