„Produs in Bucovina” a facut furori acasa la Emil Boc (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur a lansat la Cluj Napoca, „acasă la premierul Emil Boc”, cel mai ambiţios program turistic al judeţului Suceava- Crăciun în Bucovina, în acest an realizat cu fonduri europene.

Evenimentul a avut loc cu ocazia altui eveniment marca CJ Suceava şi anume „Produs în Bucovina” care este un târg itenerant cu vânzare de produse din zona judeţului Suceava care până acum a avut succes în două dintre oraşele mari ale României, Suceava şi Iaşi. După Cluj vor mai urma expoziţii la Timişoara şi Bucureşti.

La finele săptămânii trecute, la Cluj Napoca s-au vândut, conform datelor oferite de organizatori, peste 8 tone de preparate de carne, aproximativ 6 tone de mere şi ceva mai bine de 4,5 tone de preparate din lapte. Numărul de vizitatori a fost mai mare decât la Iaşi, peste 65.000 de oameni însă din cauza lipsei de spaţiu pentru expoziţie, numărul participanţilor la târg a fost mult mai mic decât cel de la Iaşi.

Interesant este că unul dintre cei care au cumpărat din târgul Produs în Bucovina a fost chiar soţia premierului, iar printre cei care au urcat pe scenă şi au susţinut demersul organizatorilor s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, viceprimarul localităţii, celebrul artist Florin Piersic şi şeful executivului judeţean sucevean, Gheorghe Flutur.

„Bucovina este zona care are peste 230 de produse în catalogul de produse naţionale şi mă refer acum la gastronomie. Ceea ce vedeţi astăzi la Cluj Napoca este oferta gastronomiei originale. Puteţi vedea oferta noastră turistică şi programul Crăciun în Bucovina, pe care îl lansăm aici la dumneavoastră şi care va demara pe data de 5 decembrie. Vreau să vă spun că acest program va include sărbători cu totul şi cu totul speciale şi originale. Nu avem nevoie de repetiţii sau de firme de catering care să ne ajute. Aşteptăm pe toată lumea pe DN 17, cea mai modernă şosea din ţară la ora actuală, să vină în Bucovina, să se simtă ca în Rai”, a spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de