Un batran intoxicat si alte 12 persoane evacuate dintr-un bloc din Suceava, in urma unui incendiu intr-o boxa


Intră acum și în grupul de

Un bătrân a fost dus la spital intoxicat cu fum iar alte 12 persoane au fost evacuate sâmbătă, la prânz, dintr-un bloc din municipiul Suceava, în urma unui incendiu dintr-o boxă aflată la subsol. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, existența fumului a fost anunțată prin serviciul 112 la ora 13:13 astfel că, Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospecială şi un modul SMURD.

Ajunși pe str. Grigore Ureche, echipajele au costatat că din subsolul blocului 30, de la o boxă ieșea fum, iar in interior ardeau materiale textile şi deşeuri de hârtie, depozitate în boxă, existând pericolul de propagare la boxele învecinate.

Din cauza fumului care a inundat casa scării şi apartamentele de la etajele superioare, au fost evacuate 12 persoane, iar unui bărbat, Petru R., în vârstă de 65 de ani, i s-a acordat asistenţă medicală, după care a fost transportat la spital pentru investigaţii amănunţite.

Incendiul a fost lichidat la ora 14.40, în limitele găsite, arzând materialele depozitate în boxă -textile şi deşeuri de hârtie pe o suprafaţă de aproximativ 2 mp.

Cele 12 persoane au fost evacuate timp de aproximativ 60 de minute, până când casa scării şi apartamentele au fost aerisite.
Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza fumatului în locuri neprotejate.
Pompierii au localizat repede flăcările, salvând restul boxelor.


Intră acum și în grupul de