Prima casa reconstruita dupa inundatii la Serbauti, sfintita in prezenta Mariei Basescu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Maria Băsescu, soţia preşedintelui Traian Băsescu, a participat, marţi, în localitatea suceveană Şerbăuţi, la ceremonia de sfinţire a primei case reconstruite după inundaţii, şi le-a arătat localnicilor fotografii cu bunica sa, care s-a refugiat în această localitate în timpul războiului. Maria Băsescu a spus că a venit la Şerbăuţi pentru că în această localitate s-a refugiat bunica sa din comuna Arbore, în timpul celui de-al doilea război mondial. Ea le-a arătat localnicilor fotografii din perioada respectivă, cu bunica şi părinţii săi.

La casa reconstruită în urma inundaţiilor, aparţinând familiei Ivanasciuc, Maria Băsescu a participat la sfinţire şi a dăruit familiei o icoană cu Maica Domnului.

După aceea, soţia preşedintelui, care a adus familiilor sinistrate paturi care trebuie montate, a împărţit personal celor şapte familii rămase fără case paturi, lenjerii, pături şi perne, precizând că toate sunt donate de Ioana Băsescu. Ea le-a oferit copiilor din sat prăjituri şi le-a urat să se bucure de noile case şi să nu mai treacă prin asemnea necazuri.

La Serbăuţi au fost prezenţi şi au ajutat la împărţirea ajutoarelor şi presedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur şi prefectul Sorin Arcadie Popescu.

În comuna Şerbăuţi au fost distruse de inundaţii şapte case, dintre care una a fost reconstruită, în cazul celorlalte şase lucările de reconstrucţie fiind în diferite stadii de execuţie. Casele sunt reconstruite atât cu materiale de construcţii primite de la Guvern, cât şi cu cele din donaţii.

Soţia preşedintelui s-a aflat în localitatea suceveană Şerbăuţi şi în 15 iulie, când a dus un transport cu materiale de construcţie, spunând că acestea au fost colectate de Ioana Băsescu.


Intră acum și în grupul de