Vasile Ilie catre rectorii prezenti la USV: „Performantele studentilor suceveni constituie o carte de vizita onoranta pentru Suceava si pentru Romania” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, s-a declarat mulţumit de modul în care se desfăşoară actul didactic la Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava şi a apreciat vineri, în faţa celor 60 de rectori proveniţi de la universităţi francofone din 16 ţări reuniţi la Suceava, că performanţele studenţilor suceveni constituie o carte de vizita onorantă pentru Suceava şi pentru România.

„Judeţul Suceava deţine un potenţial uman deosebit, studenţii suceveni au fost şi sunt apreciaţi la diverse competiţii interne şi internaţionale, performanţele acestora constituind o carte de vizită onorantă pentru Suceava şi pentru România”, le-a spus Vasile Ilie rectorilor prezenţi la ceremonia de deschidere a „Adunării generale a rectorilor universităţilor francofone din Europa centrală si orientală”, eveniment care se desfăşoară în perioada 7-8 octombrie la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava.

Vicepreşedintele CJ Suceava a ţinut să precizeze că manifestarea este prima de acest gen din regiunea de Nord-Est a României şi că va contribui cu siguranţă la dezvoltarea colaborării între universităţile francofone din Europa Centrală şi Orientală, în vederea implementării unor proiecte de interes comun. „Deşi USV are o vechime mai mică în comparaţie cu alte universităţi din România, sau din Europa, prestigiul său a crescut cu fiecare an, datorită profesionalismului cadrelor didactice şi competenţei manageriale de care au dat dovadă, asigurând rigoare, temeinicie şi modernitate învăţământului universitar sucevean”, a arătat Vasile Ilie.

El le-a adresat rectorilor invitaţia de a reveni la Suceava şi în calitate de turişti, asigurându-i că vor avea parte de experienţe inedite şi totodată posibilitatea de a cunoaşte ospitalitatea oamenilor locului, recunoscută în întreaga lume. “Judeţul Suceava se recomandă ca o zonă turistică deosebit de importantă a ţării şi datorită vestitelor mănăstiri, unele dintre ele aflându-se în patrimoniul UNESCO, ale căror fresce de pe pereţii exteriori se păstrează nealterate şi sunt unice în lume”, le-a transmis Vasile Ilie oaspeţilor de la Universitate.

Precizăm că în cadrul întrunirii de la Suceava, ziua de vineri, 7 octombrie a fost consacrată unei mese rotunde cu tema “Les universités de l’Europe centrale et orientale face à la modernisation sociétale”, manifestare ce se înscrie în seria evenimentelor consacrate celei de-a 50 – a aniversări a Agenţiei universitare a Francofoniei.

Sâmbătă, 8 octombrie, reprezentanţii universităţilor vor putea candida pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi membrii ai biroului director al noii asociaţii. Procesul electoral se va desfăşura prin vot secret.

Evenimentul este organizat de Comitetul de Pilotaj al Conferinţei Rectorilor universităţilor membre ale Agenţiei universitare a Francofoniei în Europa centrală şi orientală (CONFRECO), cu sprijinul Biroului pentru Europa centrală şi orientală al Agenţiei universitare a Francofoniei (AUF), în colaborare cu Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.


Intră acum și în grupul de