Fac greva foamei ca sa primeasca azil in Romania


Intră acum și în grupul de

Trei refugiaţi străini, ajunşi în Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Rădăuţi, judeţul Suceava, aflat în subordinea Oficiului Român pentru Imigrări, au intrat în greva foamei.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Biroul de informare publică al Centrului Regional Rădăuţi, gestul acestora, început pe parcursul zilei de miercuri a venit ca o formă de protest din partea celor trei imigranţi pentru obţinerea mai rapidă a unei forme de protecţie în România şi eliberarea documentelor de călătorie, în regim de urgenţă.

Conform procedurilor legale, personalul instituţiei a informat şi a solicitat sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, pentru monitorizarea stării de sănătate a solicitanţilor.

„Cererile de azil ale celor în cauză se află în curs de soluţionare, urmând ca în perioada următoare să fie emise hotărâri în conformitate cu legislaţia în domeniul azilului”, ne-a declarat, comisar şef de poliţie, Ioan Redinciuc.


Intră acum și în grupul de