O noua intalnire „Zidul de hartie”, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Cenaclul sucevean “Zidul de Hârtie” organizează o nouă întâlnire vineri, 2 martie, de la ora 17.00, la “mansarda literară” din Music Pub, str. Mihai Viteazu 40, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii Cenaclului literar.

“În prima parte a întâlnirii va avea loc o prezentare şi o lectură de poezie contemporană egipteană sub titulatura Poeţii revoluţiei din Tahrir susţinute de scriitorul Florin Dan Prodan: << Indiferent de ţară sau perioadă, poeţii s-au aflat în miezul schimbărilor, revoltelor şi protestelor sociale. Aşa cum de evenimentele din decembrie 1989 se pot evoca numele unor poeţi ca Ana Blandiana sau Mircea Dinescu şi în cazul primăverii arabe poeţii şi scriitorii de acolo au fost în mijlocul evenimentelor, au protestat, scris şi publicat prin filtrul conştiintei lor vocile străzii. Tineri, cu o educaţie tradiţională dar în acelaşi timp cu o formaţie universitară occidentală, scriind atât în arabă dar şi în engleză sau franceză, poeţii din Cairo readuc farmecul poeziei arabe tradiţionale şi al cântecelor sufi în forme şi simboluri ale structurilor poetice moderne ale lui Rimbaud, Borges sau Dylan Thomas’, se arată în comunicat.

Potrivit organizatorilor, în partea a doua, Ana-Maria Lupaşcu va susţine un recital de poeme proprii. Născută în Vama, poeta a câştigat premii literare la mai multe concursuri de poezie. Doar în 2011 a obţinut Marele Premiu “Magda Isanos”, la Udeşti, Premiul I la Concursul naţional de poezie “Constantin Virgil Bănescu” din Târgovişte, Premiul I la Concursul naţional de literatură “Calistrat Hogaş”, Piatra Neamţ, menţiune la Concursul naţional de poezie “G. Suru”, Caransebeş, menţiune la Concursul naţional de creaţie literară “Virgil Ierunca”, Rm. Vâlcea, premiul I la Concursul naţional de poezie “Iulia Haşdeu”, Bucureşti, editia a IX-a etc.


Intră acum și în grupul de