Incalzirea sucevenilor racordati la Termica, problematica in iarna viitoare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri că municipalitatea va trebui ca împreună cu reprezentanţii societăţii de termoficare Termica SA să stabilească o strategie pentru iarna 2012-2013 astfel încât populaţia să beneficieze în continuare de căldură şi apă caldă, în condiţiile în care firma care construieşte nouă centrală termică a Sucevei nu va pune în funcţie capacităţi înainte de mai 2013. „Trebuie să găsit o strategie să putem asigura căldura şi apa caldă în municipiu în iarna 2012-2013”, a spus Lungu, într-o conferinţă de presă.

Edilul-şef sucevean a explicat că în urma discuţiilor cu sindicaliştii societăţii de termoficare din municipiu, a transmis firmei Adrem Invest, care a câştigat în primăvara anului trecut licitaţia pentru construcţia unei noi centrale termice în oraş, o scrisoare în care a cerut firmei să precizeze dacă are în vedere punerea în funcţiune, în acest an, a unor capacităţi pentru că trebuie ca municipalitatea să ştie cum va acţiona în iarna următoare.

El a spus că a primit un răspuns din partea firmei care s-a angajat că va respecta toţi termenii din contractul de concesiune, dar că este puţin probabil ca în acest an să fie puse în funcţiune capacităţi întrucât, conform contractului, centrala trebuie dată în folosinţă până în data de 9 mai 2013. Totodată, firma a anunţat că din primăvară va începe lucrările de construcţie a noii centrale.

Firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti a câştigat în primăvara anului 2011 licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraş şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare.Combustibilul pe care va funcţiona centrala va fi gazul metan în timpul iernii şi biomasa pe perioada de vară.

Primăria Suceava şi societatea Termica SA Suceava urmează să pună la dispoziţia firmei terenul şi utilităţile, iar Adrem Invest va realiza investiţiile în noua centrală, care pot ajunge până la 50 de milioane de euro.


Intră acum și în grupul de