Doi traficanti de arme din municipiu, prinsi in flagrant de politistii suceveni pe cand incercau sa-si vanda marfa


Intră acum și în grupul de

Doi traficanţi de arme din municipiul reşedinţă de judeţ au căzut pe mâna poliţiştilor la finele săptămânii pe când încercau să-şi vândă marfa.

Potrivit datelor pe care le deţinem, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Suceava, i-au prins în flagrant pe cei doi în zona unui magazin din municipiu, fiind vorba despre doi bărbaţi de 54 şi respectiv 57 de ani, ambii din capitala judeţului.

Traficanţii intenţionau să vândă un pistol pentru suma de 450 euro. “În momentul realizării flagrantului, pistolul se afla asupra celui mai avansat în vârstă însă din investigaţii şi cercetări a rezultat că obiectul îi aparţine celeilalte persoane” ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

După examinarea criminalistică, s-a constatat că arma în cauză este un pistol cu gaze, fără serie, de calibru 8 mm, cu 11 cartuşe aferente (5 cu gaze şi 6 cu efecte sonor) aflate în încărcător. Alte trei cartuşe cu efect sonor se alfau într-o pungă de nylon în care era camuflată arma.

“În baza autorizaţiei de percheziţie emisă de Judecătoria Suceava, s-a efectuat şi o percheziţie domiciliară la locuinţa deţinătorului armei, ocazie cu care la intrarea în boxa proprietate, aflată la subsolul imobilului, s-a găsit ascunsă după o conductă de canalizare, o borsetă în care se afla un alt revolver pentru muniţie iritant lacrimogenă de provenienţă germană de calibru 9 mm, fără serie, în stare de funcţionare şi 5 cartuşe cu gaze de acelaşi calibru” a mai adăugat insp. Ionuţ Epureanu.

Armele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor penale faţă de cei doi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.


Intră acum și în grupul de