Proiectarea modernizarii Aeroportului Suceava va fi realizata de firma bucuresteana Ecoterra


Intră acum și în grupul de

Contractul de realizare a serviciilor de proiectare a modernizării Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava, ce se realizează cu fonduri europene prin POS-Transporturi, a fost parafat miercuri, la sediul Palatului Administrativ Suceava, între directorul Aeroportului Suceava, Dumitru Sahlean, şi firma Ecoterra din Bucureşti. La semnarea contractului a participat şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Firma Ecoterra urmează să elaboreze proiectul tehnic, caietele de sarcini şi detaliile de execuţie pentru Turnul de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană tip ILS, dar şi să reactualizeze proiectele tehnice, caietele de sarcini şi detaliile de execuţie pentru modernizarea suprafeţei de mişcare şi balizaj la Aeroportul Suceava cu varianta de pistă elastică, ţinând cont de ultima variantă a studiului de fezabilitate avizat în anul 2011 şi în conformitate cu cerinţele avizelor AACR.

Valoarea totală a contractului este de 270.022 lei, la care se adaugă 64.805 lei TVA, urmând să fie finalizat în termen de două luni.

Proiectul de modernizare a Aeroportului Suceava, în valoare de 39,5 milioane de euro, cu finanţare de la UE, bugetul naţional şi judeţean, a fost deschis în noiembrie 2011, fiind primul aeroport din ţară care se modernizează prin POS-Transporturi.

În urma investiţiilor, care vor fi finalizate în luna martie 2014, pe aeroport vor putea opera avioane de tipul Boeing 767 seria 300, cu 290-350 de pasageri sau cargo care pot transporta 100 de tone de marfă. Avionul de referinţă actual pentru aeroportul sucevean este ATR 42.


Intră acum și în grupul de