Artistul plastic sucevean Constantin Severin a fost premiat pentru teoretizarea expresionismului arhetipal


Intră acum și în grupul de

Artistul plastic sucevean Constantin Severin a fost premiat, la finalul săptămânii trecute, pentru teoretizarea conceptului expresionism arhetipal, cu ocazia sărbătoririi celei de-a II-a ediţii a „Zilei Maritime Europene în România”.

Evenimentul a avut loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti, la sala Senatului „Constantin Stere”, fiind unul de talie internaţională.

„Ziua Maritimă europeană în România” reprezintă o manifestare de impact european, organizată sub egida Comisiei europene, de către Fundaţia „Eurolink – House of Europe” din Bucureşti, condusă de preşedintele executiv Sever Avram, liderul grupului de acţiune „Marea Neagră”- Consiliul Consultativ SUERDMAE.

În prezenţa oaspeţilor internaţionali, au fost prezentate proiecte pentru implementarea strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării şi selectarea proiectelor prioritare pentru bazinul Mării Negre. Proiectele selectate au fost premiate cu trofeul „Dunăre-Marea Neagră”, pentru inovaţie social-economică.

Pentru că Uniunea Europeană consideră că şi cultura este un motor al dezvoltării economico-sociale, au fost premiate şi câteva personalităţi din acest domeniu, la loc de cinste stând reuşitele profesionale în plan artistic ale cunoscutului sucevean Constantin Severin. Acesta a fost premiat la secţiunea „Cultură”, alături de Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, directorul Festivalului de Teatru de la Sibiu şi Monica Ghiurco, de la Televiziunea Română, care a fost premiată pentru un film documentar.

Constantin Severin a fost premiat pentru conceptul pe care l-a teoretizat şi promovat în ultimii zece ani, expresionismul arhetipal. „Acest curent a reuşit să atragă până în prezent numeroşi adepţi, artişti importanţi din întreaga lume, care se regăsesc în acest format. Sunt extrem de bucuros că din comitetul de selecţie au făcut parte următoarele personalităţi: Ambasadorul Liviu Bota, fost secretar general adjunct al Organizaţiei Naţiunilor Unite, preşedintele Fundaţiei Universitare a Mării Negre, Cristian Hera, vicepreşedintele Academiei Române şi Sever Avram, preşedintele executiv al Fundaţiei << Eurolink – House of Europe >> din Bucureşti”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Constantin Severin.


Intră acum și în grupul de