Spargere de zeci de milioane de lei vechi la o casa din localitatea Fratautii Noi, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Un furt de zeci de milioane de lei vechi dintr-o locuinţă particulară situată pe raza localităţii Frătăuţii Noi, judeţul Suceava, a fost descoperit de victimă după ce a verificat locul unde păstra banii deoarece vroia să-şi achiziţioneze o maşină.

Conform datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, este vorba despre un tânăr de 35 de ani care imediat după ce a constatat dispariţia banilor, a alertat poliţia cu privire la faptul că pe parcursul zilei de sâmbătă, autori necunoscuți au pătruns prin escaladarea unui geam deschis în locuința sa și dintr-un corp de mobilier aflat într-o cameră de la etaj i-au sustras suma de 1.600 euro, 80 de lire sterline și 800 lei.

Cercetările efectuate de oamenii legii la faţa locului au stabilit că cele sesizate de victimă se confirmă, hoţii pătrunzând în casa părţii vătămate printr-un geam situat la parterul imobilului şi lăsat deschis de aceasta în momentul plecării de la domiciliu.

Pe parcursul zilei de duminică, atunci când tânărul a verificat din nou locul unde ţinea banii în locuinţă, întrucât dorea să-și cumpere un autoturism, a constatat că aceştia au dispărut, dar a crezut iniţial că i-a luat soția. În urma activităților specifice efectuate de organele de ordine și a verificării cercului de suspecți s-a stabilit că suspect de comiterea furtului este un tânăr de 29 ani, din municipiul Botoșani, cunoscut cu antecedente penale, care a lucrat ca zilier la ferma părții vătămate în luna aprilie a acestui an.

„În baza probelor administrate și în urma analizării dosarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, s-a dispus măsura reținerii autorului pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă”, ne-au mai comunicat sursele citate.


Intră acum și în grupul de