Victimele din Basarabia vor fi comemorate in Parcul Central din Suceava. Afla aici cand!


Intră acum și în grupul de

Membrii „Acţiunea 2012” vor organiza joi, 28 iunie 2012, în Parcul Central din Suceava, începând cu ora 15.00, o acţiune comemorativă închinată victimelor masacrate și deportate din Basarabia în perioada când Rusia a anexat această zonă în mod abuziv, informează într-un comunicat de presă, Petru Juravlea, unul dintre organizatorii manifestării.

“ << Acţiunea 2012 >> este o platformă civică, non-guvernamentală, o coaliţie ce reuneşte mai multe ONG-uri, o platformă care susţine reunificarea Basarabiei cu Patria-Mamă Romania. Acţiunea este formată exclusiv din voluntari şi urmăreşte în primul rând informarea conştiinţei opiniei publice comune despre problema Basarabiei, necesitatea realizării reunificării celor două state, cât şi necesitatea realizării unităţii lingvistice, etnice, culturale şi religioase. În data de 28 iunie 1940, trupele sovietice, în urma ultimatimului dat cu 40 de ore înainte, încalcă toate prevederile dreptului internaţional de atunci, anexând Basarabia, Nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţei. În mai puţin de un an de zile, 30.000 de români sunt masacraţi, iar alţii 300.000 deportaţi”, se arată în document.

La Suceava, în data de 28 iunie 2012, de la ora 15:00, membrii “Acţiunea 2012”, vor comemora aceste victime în Parcul Central. “Vom fi toţi îmbrăcaţi în negru, în semn de doliu, vom afişa pancarde şi vom aprinde candele pentru cei care pentru faptul că s-au simţit români, au fost ucişi. Toată comemorarea va dura până la ora 20:00”, transmite Patru Juravlea, în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de