Peste 574.000 de suceveni sunt asteptati duminica la referendumul pentru demiterea presedintelui Romaniei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prefectul Sucevei, Florin Sinescu, a declarat, marţi, că în judeţ, sunt aşteptaţi să se prezinte, duminică, la referendumul naţional pentru demiterea preşedintelui României, 574.627 de alegători care se regăsesc în copiile de pe listele electorale permanente. El a precizat într-o conferinţă de presă că un număr de 409 persoane nu au drept de vot, ca urmare a lipsirii acestora de drepturi electorale.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, pentru cele 538 de secţii din judeţ, prin grija Ministerului Administraţiei şi Internelor au fost repartizate pentru referendumul pentru demiterea preşedintelui României din data de 29 iulie 2012 un număr de 632.112 buletine de vot, 632.112 autocolante şi 2.690 de ştampile cu menţiunea VOTAT.

„Toate aceste materiale au fost realizate prin Regia Autonomă Monitorul Oficial, Compania Naţională “Imprimeria Naţională” – S.A, respectiv Regia Autonomă Monetăria Statului. Instituţia Prefectului – judeţul Suceava a achiziţionat restul materialelor necesare desfăşurării procesului electoral şi a confecţionat ştampilele de control”, a explicat prefectul Florin Sinescu.

El a mai menţionat că în ceea ce priveşte cheltuielile prognozate pentru organizarea referendumului din 29 iulie în judeţul Suceava, acestea se ridică la 1.308 mii lei, sumă în care sunt incluse cheltuielile cu personalul implicat la secţiile de votare şi cheltuielile materiale. Astfel un preşedinte de secţie va fi pontat cu 3 zile şi va primi suma netă de 244 lei, iar un membru va fi pontat 2 zile şi va primi 163 de lei net.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai adăugat că pregătirile pentru referendumul din 29 iulie privind demiterea preşedintelui României se desfăşoară conform graficului stabilit de Guvernul României. „Miercuri, 25 iulie 2012, va avea loc instruirea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare în patru locaţii din judeţ, Suceava, Rădăuţi, Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc. La instruire va participa şi un reprezentant al Autorităţii Electorale Permanente. Vineri, 27 iulie a.c., Biroul Electoral Judeţean prin grija Instituţia Prefectului – judeţul Suceava va distribui buletinele de vot către preşedinţii celor 538 de secţii de votare constituite în judeţ. Aceştia vor ridica împreună cu buletinele de vot, ştampilele cu menţiunea „VOTAT”, timbrele autocolante şi celelalte materiale necesare procesului electoral. Distribuirea se va face sub pază militară de la sediul Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava”, a mai arătat prefectul Sucevei, Florin Sinescu.


Intră acum și în grupul de