Datele finale ale Recensamantului 2011 vor fi anuntate in al doilea semestru al anului viitor


Intră acum și în grupul de

Rezultatele definitive ale Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor 2011 vor fi disponibile începând cu semestrul II al anului 2013, anunţă Prefectura Suceava într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în acest moment sunt disponibile datele preliminare ale recensământului din luna noiembrie 2011, care s-au obţinut prin prelucrarea principalilor indicatori statistici incluşi în tabelele centralizatoare, întocmite de către recenzori după perioada de colectare a datelor, pentru cele 3 mii sectoare de recensământ.

Astfel, la nivelul judeţului Suceava, datele centralizate indică o populaţie stabilă preliminară de 614.451 persoane (din care, femei: 311.220 persoane) şi un număr de 216.478 gospodării. Populaţia feminină este majoritară, ea reprezintă 50,65% din populaţia stabilă preliminară. În municipii şi oraşe locuiesc 39,8% dintre bărbaţi şi 41,3% dintre femei. Tot din datele preliminare reiese că la nivelul judeţului Suceava, densitatea populaţiei este de 71,8 locuitori pe kmp.

„Până la data de 1 noiembrie 2012, se va termina preluarea datelor din formulare, urmând ca în lunile următoare să fie rezolvate toate tipurile de erori, recuperarea unor informaţii lipsă, tratarea non-răspunsurilor.

Pentru completarea informaţiilor individuale care lipsesc, se are în vedere folosirea în scop statistic a unor surse complementare de tipul Registrului de Evidenţă a Populaţiei şi altor surse administrative, pe baza unor criterii care să ateste că persoana respectivă se afla pe teritoriul României la data efectuării RPL 2011”, a precizat prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu.


Intră acum și în grupul de