Batrana de 95 de ani furata de doi barbati care se dadeau drept oameni ce strang ajutoare pentru un lacas de cult


Intră acum și în grupul de

Seria persoanelor în vârstă lăsate fără nici un leu din agoniselile strânse pentru bătrâneţe continuă în judeţul Suceava cu un nou episod înregistrat în localitatea Stroieşti, judeţul Suceava.

De această dată, autorii furtului banilor au găsit altă metodă prin care să intre în casa victimei. Aceştia nu se mai dădeau cumpărători de produse agricole şi nici vânzători de produse textile ci spuneau că adună ajutoare pentru un lăcaş de cult.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, autorii sunt doi bărbaţi a căror identitate este rămasă necunoscută şi care pe parcursul zilei de sâmbătă, s-au prezenata pe raza localităţii Stroieşti, judeţul Suceava, sub pretextul că strâng ajutoare pentru o mănăstire din judeţul Neamţ.

Victima este o persoană de sex feminin de 95 de ani care înainte de a rămâne fără bani, a vrut să facă un gest caritabil şi le-a dat bărbaţilor un sac de cartofi şi suma de 250 de lei.

Cercetările efectuate de organele de poliţie chemate în ajutor după descoperirea incidentului au stabilit că cei doi bărbaţi au solicitat și primit în cursul zilei de sâmbătă ajutoare de la diferiţi ceteţeni din localitate, constând în saci cu cartofi, grâu și porumb, pe care i-au încărcat într-un autoturism, ambii mergând la mai multe locuinţe de pe raza comunei, invocând strângerea de ajutoare.

“Ajunși la locuinţa bătrânei, sub același pretext, cei doi au intrat cu acordul proprietarei în curtea locuinţei, apoi în casă, în camera de zi, femeia oferindu-le un sac cu cartofi și suma de 250 lei pe care a luat-o din camera alăturată dintr-o pungă de plastic, în care avea 8.250 lei, pungă pe care victima a lăsat-o apoi pe masă în acea încăpere, cu toți cei 8.000 lei rămași” ne-au comunicat sursele citate.

După un timp, unul dintre cei doi, sub pretextul că îi este sete, a ieșit din camera de zi închizând uşa după el, iar din hol a pătruns în cea de-a doua cameră, de unde a luat de pe masă punga cu cei 8.000 lei şi la scurt timp, împreună cu cel care îl însoțea, au urcat în autovehiculul cu care veniseră şi au plecat spre satul Liteni din comuna Moara.

Poliţiştii au început cercetări pentru identificarea celor doi.


Intră acum și în grupul de