Trei autospeciale noi completeaza, incepand de miercuri, serviciul SMURD din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Trei noi module SMURD au fost operaţionalizate pe parcursul zilei de miercuri la sediul ISU Suceava, urmând ca autospecialele să completeze locurile rămase libere pe raza judeţului privind acest serviciu. Potrivit informaţiilor obţinute de la Biroul de presă din cadrul ISU Suceava, noile achiziţii îşi vor derula activitatea la sediile Detaşamentului de Pompieri Fălticeni şi ale Gărzilor de Intervenţie Siret şi Gura Humorului.

„Aceste ambulanţe vor deservi raioanele de intervenţie corespunzătoare subunităţilor de pompieri, respectiv o populaţie de aproximativ 200.000 de locuitori şi vin în completarea celorlalte ambulanţe SMURD care funcţionează în cadrul Detaşamentelor Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, lt. Marian Ruscan.

Autospecialele au fost achiziţionate prin programul POR – Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, sunt ambulanţe de tip „B2” încadrate cu trei paramedici pompieri (dintre care unul conducător auto) şi sunt dotate cu aparatura necesară acordării primului ajutor medical calificat, iar fiecare dintre ele se ridică la aproape 335.000 de lei. La Detaşamentul Suceava urmează a fi operaţionalizată în scurt timp o ambulanţă de tip „C1”, achiziţionată prin acelaşi program. Această ambulanţă este o unitate de terapie intensivă mobilă şi urmează a fi încadrată cu patru cadre, respectiv un medic şi un asistent medical (din cadrul UPU Suceava) şi doi paramedici pompieri (dintre care unul conducător auto) din cadrul ISU, costul de achiziţei al acestei ambulanţe complet echipate fiind de peste 664.000 lei.

Tot miercuri, în prezenţa prefectului judeţului, Florin Sinescu, a preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor şi a primarilor din localităţile unde se găsesc subunităţile de intervenţie care au primit noile achiziţii, „a fost operaţionalizată şi echipa de scafandri din cadrul Detaşamentului Suceava”. “Echipamentul specific misiunilor acestora a fost achiziţionat prin sprijinul executivului judeţean, printre obiectele specifice intervenţiilor echipei de scafandrii numărându-se şi un sonar, care poate scana apele până la o adâncime de 45 de metri”, a mai adăugat Marian Ruscan.


Intră acum și în grupul de