Fumatul va fi interzis de la 1 ianuarie 2013. Afla aici unde!


Intră acum și în grupul de

Comisia Europeană cere înăsprirea legilor împotriva fumătorilor. Astfel, de la 1 ianuarie 2013 va fi interzis fumatul în taxiuri, maşini de serviciu, parcurile pentru copii şi universităţi din toate ţările din comunitate, scrie gândul.info

FumatorPotrivit sursei citate, proprietarii de restaurante, care vor permite să se fumeze în localurile lor, vor trebui să interzică accesul minorilor în încăperi. Cine va fi prins că fumează în spaţiile mai sus menţionate riscă să primească o amendă ce va urca până la 5.000 de lei.

Excepţie de la aceste interdicţii fac unele spaţii publice închise destinate distracţiei, printre care se numără cluburile, barurile, discotecile, cantinele şi restaurantele.

“Limitarea fumatului reprezintă o normă întâlnită în ţările civilizate. România nu este singura ţară unde acest viciu este interzis în anumite locuri. În Statele Unite ale Americii şi în Japonia fumatul este deja interzis în anumite spaţii publice deschise, printre care se numără parcurile”, a declarat pentru gândul dr. Raed Arafat, ministrul Sănătăţii.

Conform publicaţiei menţionate, în prezent, în România fumatul este deja interzis în spaţiile publice, printre care se numără mall-urile, hipermarket-urile, mijloacele de transport în comun, spitale şi şcoli. În plus, o altă măsură, adoptată la 1 iulie 2008, de descurajare a fumatului este cea legată de comercializarea pachetelor de ţigări cu avertismente de sănătate care conţin imagini (pictograme).


Intră acum și în grupul de