Un adevarat dezastru ecologic, intr-o padure de pe raza localitatii Moldovita


Intră acum și în grupul de

Nu le-a păsat de nimic şi au provocat un adevărat dezastru ecologic, după ce au ras pur şi simplu aproape o pădure întreagă de pe raza localităţii Moldoviţa, judeţul Suceava. Potrivit datelor puse la dispoziţie de IPJ Suceava, totul s-a descoperit după ce poliţiştii din localitate au fost sesizaţi pe parcursul zilei de joi cu privire la faptul că „pe raza unui Canton Silvic din cadrul OS Moldovița, pe un teren cu pădure ce aparține unui localnic de 74 ani, au fost tăiați ilegal și sustrași mai mulți arbori”.

copaci taiati

La faţa locului s-a deplasat un echipaj depoliţie însoțit de lucrători din cadrul ITRSV Suceava și OS Moldovița. Din pădure nu mai rămasese aproape nimic, fiind tăiaţi aproape 130 de arbori specia rășinoase, tot lemnul provenit în urma tăierii fiind luat de acolo.

Un prim calcul a stabilit că prejudiciul cauzat se ridică la suma de circa 23.000 de lei.

„În acest sens au fost întocmite documente de sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, cu privire la săvîrșirea infracțiunii de tăiere ilegală de arbori, faţă de proprietarul terenului, persoană față de care ITRSV a formulat plangere penală”, ne-au mai comunicat sursele citate.


Intră acum și în grupul de