“Ziua Internationala a Rromilor” a fost marcata si la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

ziua romilor15

 

Ziua de 7 aprilie, declarată Ziua Internatională a Rromilor de pretutindeni, nu a trecut fără a fi marcată şi în judeţul Suceava. Începând cu orele prânzului, holul central al Palatului Prefecturii din municipiul reşedinţă de judeţ, s-a dovedit a fi neâncăpător pentru asistenţa care a dorit să participe la acţiunile organizate cu acest prilej.

 

În faţa reprezentantului Guvernului în teritoriu, Florin Sinescu, rromii suceveni au ţinut să susţină prin două grupuri de elevi deosebit de talentaţi, un program artistic cu muzică şi dans tradiţional etniei rome.

 

Prefectul judeţului Suceava a ţinut să-i felicite pe toţi rromii cu ocazia zilei de 7 martie şi să-i asigure că « în ceea ce priveşte problematica minorităţilor şi în special a minorităţii romilor aceasta a fost permanent în atenţia Guvernului. Sigur scopul final este de a reduce decalajele existente între viaţa societăţii şi a minorităţii rromilor şi cel mai bun exemplu îl reprezintă această zi, acest eveniment în care avem limbajul comun tuturor vorbind de artă, muzică, dans, de aceşti tineri minunaţi care ne vor încânta ».

 

Prezent la manifestări, liderul rromilor, Virgil Pohoaţă, preşedintele Asociaţiei Partida Romilor „Pro Europa” filiala Suceava, a declarat că în judeţul Suceava se înregistrează o armonie între rromi, români şi toate instituţiile statului, existând un permanent respect reciproc bucurându-se permanent de toleranţă, chiar dacă uneori au mai fost înregistrate mici necazuri care şi-au găsit rezolvarea în cel mai scurt timp posibil.

 

În cadrul acţiunilor organizate în holul Palatului Prefecturii pe lângă programul artistic, au fost premiaţi şi 15 elevi de etnie rromă din judeţul Suceava care au obţinut rezultate deosebite în competiţiile sportive şi cele şcolare iar cei prezenţi au putut admira tablourile expuse de Alexandru Stoica din clasa a XII-a de la Liceul « Oltea Doamna » din Dolhasca, expoziţie intitulată « Vălul lui Gabriel ».


Intră acum și în grupul de