Doua medalii de argint si doua de bronz pentru sportivii suceveni la natatie


Intră acum și în grupul de

Inotatorii de la CSS 3 Suceava au castigat doua medalii de argint si doua de bronz la Campionatele Nationale de Inot pentru seniori si juniori, desfasurate la Pitesti, in perioada 3-7 aprilie a.c.

Potrivit directorului Directiei Judetene pentru Sport si Tineret (DJST) Suceava, Cezar Moscaliuc, CSS 3 Suceava a participat la aceasta competitie cu o delegatie modesta formata din 5 sportivi: Diana Dungeanu 15 ani (juniori I), Diana Lissov, Andreea Druta si Alexandra Ilies – 13 ani, Teodor Marchitan –  14 ani (juniori II).

 “Chiar daca ceilalti sportivi s-au amuzat de faptul ca Suceava a revenit la Campionatele Nationale de seniori si juniori, dupa o pauza de aproximativ 6 ani, cu o delegatie de copii (juniori II),  dupa ce sportivii nostri s-au calificat, inca din prima zi in finale , si-au schimbat atitudinea. Si calificarea in finale nu a fost intamplatoare, sportivii suceveni reusind sa obtina niste rezultate de exceptie, doua medalii de argint sidoua de bronz la categoria juniori”, a declarat Moscaliuc, precizand ca Diana Dungeanu a obtinut doua medalii de argint in probele de 50 Liber si 50 Fluture ( proba la care a reusit calificarea in prima finala – adica s-a clasat in primii 8 sportivi seniori din tara ) si o medalie de bronz in proba de 100 Liber.

Directorul DJST Suceava a menţionat că stafeta de fete – componenta : Diana Dungeanu, Diana Lissov,  Andreea Druta si Alexandra Ilies  a obtinut o medalie de bronz in proba de 4×200 Liber si un loc 4 si un loc 5 in probele de 4×100 Mixt si 4×100 Liber.

Totodată, Moscaliuc a mai arătat că rezultate excelente au avut si ceilalti sportivi ai delegatiei. Diana Lissov s-a clasat pe pozitia a 4-a in clasamentul junioarelor si pe pozitia a 9-a in clasamentul senioarelor in proba de 200 Bras, Andreea Druta a obtinut locul  6 in proba de 800 Liber si aceeasi pozitie in proba de 400 Liber in clasamentul junioarelor. Ilies Alexandra s-a clasat  pe pozitia a7-a in proba de 100 Spate, iar la proba de 200 Bras, Teodor a reusit sa se califice in finala a 2-a , clasandu-se pe locul 10 .

“Doresc sa amintesc ca doamna Carmen Bunaciu, fosta glorie a inotului romanesc, a oficiat premirea sportivelor in proba de 50 Fluture , ocazie cu care a felicitat-o pe Diana pentru rezultatul extraordinar (calificarea in prima finala si medalia de argint ),  urandu-i acesteia sa aiba o cariera sportiva plina de reusite”, a mai spus Cezar Moscaliuc.


Intră acum și în grupul de