Alexandru Mironov a primit titlul de Doctor Honoris Causa al USV


Intră acum și în grupul de

Cu prilejul împlinirii a 50 de ani de învățământ superior la Suceava, prof. Alexandru Mironov a primit miercuri, 9 octombrie 2013, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității “Ștefan cel Mare Suceava” Suceava.

La eveniment au participat peste 250 de studenți, profesori, jurnaliști, oameni de știință, care au asistat la ceremonia în care Alexandru Mironov, fost ministru al Tineretului și Sportului, a fost răsplătit pentru măiestria cu care de-a lungul anilor s-a implicat în viața civică și în societate, pentru meritele deosebite în domeniul publicisic, pentru susținerea cercetării românești prin opera sa enciclopedică de popularizare a științei și pentru sprijinul acordat tinerilor inventatori și cercetători.

Ceremonia prilejuită de acordarea titlului de Doctor Honoris Causa a fost prezidată de rectorul Universității “Ștefan cel Mare Suceava” Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, profesor emerit, fost rector al instituției de învățământ superior de la Suceava, prof. univ. dr. ing. Dorel Cernomazu, de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, președintele Senatului USV, conf. univ. dr. Liviu Popescu, prof. univ. dr. Gheorghe Pentiuc, decanul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din USV, prof. univ. dr. Romeo Ionescu, decanul Facultății de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management din USV și conf. univ. dr. Dan Milici, prodecan al Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.

Rectorul USV a subliniat că Alexandru Mironov este o personalitate a lumii publicistice naționale și internaționale, realizator de emisiuni, scriitor și traducător, jurnalist de știință, cel mai vehement avocat al cuceririlor științifice și tehnice. Mironov a avut posibilitatea să predea matematica în Maroc, acolo unde împreună cu alte cadre didactice din România a ajutat la consolidarea învățământului marocan prin implementarea de strategii didactice și realizarea unor programe și manuale, unele utilizate și acum în Maroc.

Invitat să ia cuvântul, Mironov a ținut o prelegere despre învățământ și știință în secolul 21, rememorând momente cheie din existența sa.


Intră acum și în grupul de