Pencil Nex vrea sa demonstreze ca tanara generatie din Romania n-a murit pe plan artistic si cultural


Intră acum și în grupul de

 

Pencil Nex este un grup format din cinci tineri artisti care au lansat un nou fenomen pe Internet prin modul in care lucreaza, reuşind sa aduca arta mai aproape de om si omul mai aproape de artist.

Deviza dupa care se ghideaza tinerii artisti este  „Punem simpatie pe hartie! Promovam ARTA, nu cearta!”

“Ideea proiectului a aparut in timp ce stateam la un ceai, intr-un local mai artistic din punct de vedere al decorului si al oamenilor care frecventeaza acel loc, iar avand in vedere ca printre noi se numarau doi tineri artisti talentati, unul pe portrete grafice si altul pe creatii digitale, impreuna cu Cristina Borbely, co-managerul acestui proiect,  ne-am decis sa facem ceva pentru arta, pentru cultura, pentru toti pasionatii de frumos. Asa a luat nastere Pencil Nex, la un ceai, alaturi de o companie placuta!”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Vlad Teodorescu Bîrlă, co-manager la Pencil Nex.

De la el am aflat ca Pencil Nex este compus din cinci artisti si doi manageri de proiect. Diana Nine (22 ani) si Alex Vranceanu (19 ani), care realizeaza portretele grafice, Jean Constantin Ciuntu (25 ani),  numit de colegi „Doru” si Martin Duma (26 ani), care realizeaza creatiile digitale ale grupului, insemnand orice de la logo design, la ilustratii pentru povesti, stickere, imagini de imprimat pe tricouri ş.a.

Vlad a explicat ca, in ceea ce priveste caricaturile, acestea sunt realizate de Ana-Maria Toma (19 ani), care reuseste sa surprinda „defectul placut” din fiecare om, ducandu-l in sfera amuzantului, caricaturizand orice trup si chip. Pe partea manageriala, Cristina Borbely (23 ani) si Vlad Teodorescu Bîrlă (25 ani), isi canalizeaza energia pentru a promova ARTA, nu cearta, in Romania si nu numai!

“Impreuna cu tot grupul, ne dorim sa aducem ARTA in casele tuturor iubitorilor de frumos si sa ii reorientam pe cei care au privirea indreptata, cel putin pentru moment, inspre non-valori”, au transmis reprezentanţii Pencil Nex.

Acestia au explicat ca scopul lor este de a demonstra ca tanara generatie din Romania n-a murit pe plan artistic si cultural. Ei doresc sa le arate tuturor ca arta, cultura si traditiile, frumosul, au un real viitor in tara noastra, iar noul val de tineri artisti romani va reprezenta unul dintre motoarele schimbarii in bine a societatii romanesti, care adesea tinde sa se scufunde intr-un balcanism neproductiv si lipsit de esenta.

“Am ales mediul online pentru ca putem sa intram mai rapid in contact cu o masa mai mare de oameni, putem sa raspandim simpatia mai usor prin intermediul retelelor sociale, fiind locul unde se regasesc majoritatea tinerilor, printre care ne aflam si noi. Faptul ca am inceput in mediul online nu inseamna ca ne limitam strict in aceasta sfera. Pe viitor, avem in plan organizarea unor expozitii, in mai multe orase din tara, in diferite institutii culturale sau cafenele si ceainarii. Vrem sa punem simpatie pe hartie in intreaga Romanie! Ne dorim cu adevarat sa promovam ARTA, nu cearta!”, a subliniat co-managerul Pencil Nex.

Fiind totusi la inceput de drum, tinerii din Pencil Nex, se concentreaza acum pe mediul online din Romania, pasul urmator fiind sa se prezinte si sa-si expuna creatiile peste tot in tara, pentru ca, sustin ei, “niciodata nu poti avea parte de prea multa arta, de prea multa cultura, de prea mult frumos”.

“Incercam prin puterea exemplului sa ii mobilizam pe cat mai multi tineri sa fie preocupati de arta si cultura. Acestea sunt valorile in care noi credem, acestea sunt lucrurile care au o reala valoare, fiind lucruri care nu vor fi perisabile in timp. Ne dorim cu toata taria sa schimbam mentalitatea tinerilor, dar stim ca este vorba de un proces de durata, unul care de regula tine cateva generatii, dar vrem sa le demonstram tinerilor ca nu << viata vedetelor de carton >> este ceea ce conteaza sau barfele si non-valorile care apar la televizor, importanta fiind arta, cultura si traditiile, lucruri care iti ofera sentimente si trairi peste nivelul de intelegere al tabloidelor”, a transmis unul din componenţii Pencil Nex.

Grupul Pencil Nex s-a bucurat de simpatia consumatorilor de internet, in mai puţin de o luna de la lansare tinerii ajungand sa aiba peste 2.000 de fani şi prieteni pe Facebook (http://facebook.com/PencilNex) si tot atatea like-uri. Ei au fost catalogati ca fiind unul din “fenomenele romanesti ale Internetului”, care face „senzatie pe Internet”.

Intrebati daca in Romania se poate trai din arta, reprezentantii Nex Pencil au raspuns: „Fara doar si poate! Vrem sa aratam ca poti trai si in Romania, facand ceea ce iti place si mergem pe deviza << There’s nothing more worth doing for money, than something you already enjoy doing for free! >> . Nu pot spune ca ne-am imbogatit din arta sau ca am reusit sa ne asiguram un venit constant din comenzile pe care le primim (ii multumim cu mare drag fiecarei persoane care ne-a contactat!), dar suntem inca la inceput de drum si lucrurile devin din ce in ce mai promitatoare! Se poate trai din arta si cultura in Romania, se pot face lucruri frumoase si se poate promova arta si frumosul in tot acest mare balci social, in care parca peste tot pe unde te-ai uita dai de un contraexemplu! Se poate! Sincer, se poate si ii incurajam pe toti tinerii sa isi urmeze visele, dar sa aiba in vedere ca rezultatele nu vor veni imediat si ca ii asteapta multe obstacole. Un om intelept spunea candva, ca << drumurile drepte nu creeaza soferi iscuti >> sau ca << un drum fara obstacole sigur nu duce undeva special >> „.

Componentii Pencil Nex pot fi contactati pe adresa de e-mail – [email protected], pe contul lor de Twitter @PencilNex (http://twitter.com/PencilNex) sau prin mesaj direct pe pagina lor de Facebook (http://facebook.com/PencilNex).


Intră acum și în grupul de