Sucevean salvat din nameti de jandarmi, iar suceveni fara adapost preluati tot de jandarmi si transportati in locuri unde sa fie ingrijiti


Intră acum și în grupul de

Trei jandarmi din cadrul Grupei de Ordine Publică Liteni au intervenit pentru a acorda sprijin unei persoane  blocate pe drumul dintre localităţile Liteni şi Fălticeni. Persoana în cauză, Gheorghe O., de 60 de ani, din municipiul Suceava, s-a deplasat cu autoturismul din satul Osoi, comuna Vultureşti, spre oraşul Liteni. Bărbatul a reuşit să parcurgă aproximativ 4 km, însă, din cauza viscolului şi zăpezii de pe carosabil, a rămas blocat şi a solicitat sprijin prin intermediul numărului unic 112.

viscol

Jandarmii s-au deplasat pe jos pe o distanţă de 2 km şi au deszăpezit autoturismul bărbatului. Beneficiind şi de sprijinul unui utilaj de deszăpezire, jandarmii au ajutat persoana în cauză să ajungă în localitatea Liteni, de unde aceasta şi-a continuat drumul spre municipiul Suceava.

Totodată, jandarmii au continuat şi activităţile de identificare a persoanelor fără adăpost.

Astfel, vineri  în jurul orei 23.00, un echipaj de jandarmerie, aflat în serviciul de ordine şi siguranţă publică pe raza oraşului Liteni, a identificat, într-o clădire dezafectată din satul Roşcani, doi bărbaţi fără adăpost, în vârstă de 48 şi respectiv 63 de ani. Persoanele în cauză au fost transportate la centrul special amenajat în incinta Primăriei oraşului Liteni.

În aceeaşi zi, în jurul orei 23.00, pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava, un echipaj de ordine publică, format dintr-un un jandarm şi un poliţist, a observat un bărbat căzut în zăpadă. Membrii echipajului au constatat că persoana în cauză, în vârstă de 29 de ani şi cu domiciliul în comuna Mitocu Dragomirnei, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi prezenta semne de hipotermie. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde a beneficiat de îngrijire din partea personalului medical.

În perioada următoare, în conformitate cu procedura stabilită pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost şi a celor din spaţii neîncălzite, jandarmii care execută misiuni de ordine publică, atât independent cât şi în cooperare cu alte structuri abilitate, vor continua activităţile de identificare şi sprijinire a celor aflaţi în una din aceste situaţii.

 


Intră acum și în grupul de